És una iniciativa impulsada pel grup local d’Amnistia Internacional, amb motiu del seu 20è aniversari

L’artista vilafranquina Mariona Ríos és l’autora del mural reivindicatiu que a partir d’avui lluirà al carrer Consellers. La realització d’aquesta obra s’emmarca dins dels actes del vintè aniversari d’Amnistia Internacional Penedès i que l’entitat va presentar ara fa només una setmana.

Ríos s’ha mostrat “emocionada” de poder formar part d’aquesta efemèride, ja que “sempre ha tingut un vincle especial” amb l’organització, fundada fa vint anys per la seva mare, Amparo Pérez.

Determinació, ràbia i esperança en un mural molt reivindicatiu

L’obra mural vol representar “un rostre que podria ser de qualsevol persona, però sobretot podria ser el d’una dona”, explica l’artista. Amb aquesta pintura, Ríos té l’objectiu de mostrar “la lluita constant de la dona contra el patriarcat”. Per això, es tracta d’un rostre seriós, “amb una mirada amb determinació i ràbia, per les injustícies que pateixen i les ganes de canvi”, argumenta.

La pintura, malgrat encara no està acabada, deixa entreveure uns filferros d’espines que, segons explica l’artista, significa l’empresonament d’aquesta persona. “Vull representar una persona retinguda, però al mateix temps una persona que s’ho mira de fora, com a espectadora, i no pot fer res”, explica Ríos. En aquest sentit, l’artista també ha escollit el groc com a protagonista, ja que es tracta del color “de la llum, de l’esperança” i també el color corporatiu d’Amnistia Internacional. L’artista ha comentat que l’objectiu és acabar l’obra avui mateix.

FER UN COMENTARI