L’Arxiu Comarcal del Baix Penedès rep 2.500 visites als seus documents digitals durant el confinament

0
551

L’Arxiu Comarcal del Baix Penedès ha incrementat exponencialment el nombre de consultes als seus arxius digitals durant el confinament a causa de la pandèmia. En concret, entre el 15 de març i el 31 de maig va rebre 2.448 visites i 2.523 consultes al portal d’Arxius en Línia del Departament de Cultura. Aquest increment també s’ha produït al portal de premsa digitalitzada, amb 184 visites i 677 pàgines consultades.

Al llarg d’aquells dos mesos i mig, l’Arxiu baixpenedesenc va contribuir al projecte “Catalunya des dels arxius: esdeveniments i festes populars digitals” amb vuit propostes digitals: “Antics oficis del Vendrell. Fotografies de Jaume Domingo Mulet”, “La reserva marina de Masia Blanca, audiovisual de Sotavent, associació submarinista del Vendrell”, “El primer concurs literari de Sant Jordi al Vendrell (1973)”, “La Festa de la Bicicleta del Vendrell des dels seus orígens”, “Els programes de la Festa de la Bicicleta del Vendrell consultables al portal Arxius en línia”, “Descobrint Teresa Ollé Sanromà (Barcelona, 1932-2007). Titina, ceramista de la platja de Sant Salvador”, “La festivitat de Corpus Christi al Vendrell. Recull fotogràfic de l’Arxiu Comarcal del Vendrell” i “Els programes de les festes de barri i del Pa beneït del Vendrell consultables al portal arxius en línia”.

Oficis antics

Entre els mesos de març i maig, l’audiovisual més visitat del canal Youtube de la Xarxa d’Arxius Comarcals de Catalunya va ser el dels antic oficis del Vendrell, amb 614 visualitzacions, que a finals de juliol s’havien convertit ja en 726 visualitzacions. També destaquen les 425 visualitzacions de l’audiovisual de la Masia Blanca i les 238 del de Corpus.

Val a dir que durant el confinament, concretament el 20 d’abril, es va complir el 25è aniversari de l’Arxiu Comarcal del Bai Penedès, efemèride que va recordar amb la publicació de l’article “L’Arxiu Comarcal del Baix Penedès: 25 anys preservant el patrimoni documental”, que explica la posada en funcionament de l’equipament i les principals activitats que duu a terme.

FER UN COMENTARI