L’assassí d’una nena de 13 anys a Vilanova el 2018 serà jutjat el 12 d’abril

0
698
El detingut, acompanyat pels Mossos al seu domicili per reconstruir els fets. // GEMMA SÁNCHEZ-ACN

El proper 12 d’abril es durà a terme a l’Audiència de Barcelona el judici contra l’assassí confés d’una nena de 13 anys a Vilanova i la Geltrú el passat 2018, segons informa l’ACN. Un tribunal popular jutjarà l’acusat per agressió sexual i assassinat, que argumenta que va agredir la nena perquè pensava que es tractava d’un lladre.

L’acusat és veí dels avis de la víctima, que va ser raptada a l’escala del bloc en qüestió i va ser agredida sexualment i assassinada a ganivetades i per asfíxia. El jutge afirma que la víctima no va poder-se defensar degut a l’envergadura i força de l’home.

“A més de provocar-li la mort per asfíxia, també li va provocar lesions innecessàries, les quals van suposar un augment considerable del patiment”, apunta el jutge a la interlocutòria, que apunta que l’home va actuar “amb un alt grau d’intoxicació pel consum de drogues tòxiques i alcohol”. En aquest sentit, el magistrat afirma que els fets justiciables podrien ser constitutius d’un delicte d’assassinat amb traïdoria i acarnissament, i d’un altre delicte d’agressió sexual.

La vista que arrencarà el 12 d’abril se celebrarà amb jurat popular a l’Audiència de Barcelona i està previst que s’allargui, com a mínim, fins el dia 23. Durant aquest mes d’octubre han començat els tràmits per seleccionar els membres del tribunal. El magistrat no ha detallat encara quin dia declararà l’acusat –que porta dos anys i mig en presó preventiva- ni tampoc ha marcat el calendari de les declaracions dels testimonis.

Presó permanent revisable

Per la seva part, tant la Fiscalia com l’acusació particular –exercida per la família de la menor- demanen que es condemni l’home a presó permanent revisable per un delicte d’assassinat amb traïdoria i acarnissament en context d’un delicte contra la llibertat sexual, i a deu anys més de presó per agressió sexual a menor de 16 anys. Les dues parts també coincideixen en les indemnitzacions demanades: 150.000 euros a cadascun dels pares, 50.000 euros al germà, 25.000 euros a cadascun dels tres avis i 10.000 euros a les parelles sentimentals dels pares.

FER UN COMENTARI