L’assemblea feminista La Ruda impulsa una campanya per apostatar de l’Església catòlica

0
1468
Algunes pancartes del passat 8 de març davant la basílica de Santa Maria. // ASSEMBLEA FEMINISTA LA RUDA

Aquesta setmana el col·lectiu feminista penedesenc La Ruda ha impulsat una nova campanya emmarcada en el Dia Internacional Contra la Violència Masclista, el 25 de novembre. En aquesta ocasió, les feministes s’han centrat en l’Església catòlica com a “la institució més gran vinculada directament al patriarcat, al sistema Capitalista i a l’estat espanyol” i animen la població a apostatar, és a dir, a renunciar a la religió a la que s’està adscrit.

El col·lectiu considera que milers de persones batejades d’arreu de l’estat “ni professen ni comparteixen els principis de la religió escollida per les seves famílies, però els seus batejos, comunions i confirmacions contribueixen al creixement d’adeptes catòlics”. En aquesta línia, les rudes apunten que “l’apostasia és un tema molt desconegut que es contraposa al creixement de l’Església sense que molta gent batejada que no professa la religió en sigui conscient”.

Per aquest motiu, el col·lectiu reunirà sol·licituds d’apostasia fins al dia 22 de novembre i les presentarà conjuntament com a acte simbòlic i col·lectiu. Les persones interessades cal que omplin un formulari de sol·licitud, que poden trobar al blog de La Ruda o a la parada de La Castellera del Mercat de la Carn de Vilafranca, i facin una fotocòpia del DNI. La documentació s’ha de dur a la parada ja esmentada o també es pot escanejar i enviar a l’adreça laruda.antipatriarcal@gmail.com.

A més, els dies 10 i 12 de novembre el col·lectiu serà davant la Capella de Sant Joan de Vilafranca per a qui ho vulgui anar a fer en persona.

FER UN COMENTARI