L’asturià Cristóbal Ruitiña guanya el quart Premi Bellvei Negre

0
750
Gerard Jané (gerent de Vins i Caves Jané Ventura), Ramón Valls (comissari del certamen) i Gerard Colet (alcalde de Bellvei), a la presentació.

Diumenge es va donar a conèixer de manera virtual el veredicte de la quarta edició del Bellvei Negre, el premi de novel·la negra que s’organitza des de Bellvei, enguany amb la participació de 54 originals. D’aquests, set van quedar exclosos per no complir amb les bases. D’entre els 47 que van entrar a concurs (dos escrits en català, 45 en castellà), el jurat va determinar deu finalistes. Finalment, l’obra guanyadora és “Rececho”, de Cristóbal Ruitiña Testa (Xixon), i ha quedat la finalista, “La sombra del peregrino”, d’Anna López Artiaga (Sant Joan Despí). Totes dues les publicarà Célebre Editorial. Els altres vuit finalistes són Nuria Verde, Jorge Serrano, José Ramon Gómez, Arturo Méndez, Jaime Miranda, Miguel Mosquera, Álvaro de Soto i José María García.

La lectura del veredicte la van fer des de les respectives cases el comissari Ramon Valls, l’alcalde Gerard Colet i la regidora de Cultura Mercedes Martínez.

Sobre “Rececho”, el jurat ha destacat que compta amb una bona idea i una bona narrativa, que la presència de la naturalesa li dona personalitat, i el fet que sigui una història intensa de marc rural. Pel que fa a “La sombra del peregrino”, el jurat considera que és un thriller excel·lent, a mig camí entre l’espai urbà i rural, amb una intriga potent i una investigació dels Mossos d’Esquadra molt ben descrita; també apunta que hi ha les tensions de Catalunya com a transfons, a banda de remarcar-ne la versemblança i el bon pols narratiu.

FER UN COMENTARI