L’Ateneu Agrícola de Sant Sadurní cedeix les seves instal·lacions a l’Ajuntament

0
158
La cessió permetrà que es puguin fer les obres de remodelació del pavelló. // AJUNTAMENT

L’Ajuntament de Sant Sadurní d’Anoia ha signat un conveni amb els socis de l’Ateneu Agrícola on acorden la cessió de titularitat del pavelló de l’Ateneu durant un període de 51 anys, que ha de servir per remodelar l’espai a la vegada que podrà ser utilitzat lliurement per l’ens.

La finca de l’Ateneu Agrícola disposa d’un pavelló on s’entrena el club d’hoquei patins del Noia Freixenet, una pista exterior, un teatre i un bar. Aquesta setmana els socis de l’entitat van decidir cedir l’ús de la parcel·la on es troba la instal·lació esportiva a l’Ajuntament per tal que el pavelló, que està en funcionament des de principis dels anys 80, es pugui modificar correctament. El conveni suposa que l’Ajuntament sadurninenc podrà disposar de la finca de l’Ateneu Agrícola per dur-hi a terme activitats i espectacles a canvi, però, d’adequar l’espai i desenvolupar-hi les obres que ja fa anys que requereix tota la instal·lació esportiva i els seus entorns.

La reforma és necessària per poder garantir la continuïtat de l’hoquei patins i dotar el pavelló de millores en els àmbits de seguretat i accessibilitat. Properament s’iniciaria una operació per retirar plaques d’amiant, reforçar l’estructura del pavelló, arreglar la teulada i incorporar mesures de seguretat contra incendis. Mentre duri aquesta primera part de les obres, que s’estima que finalitzaran a finals d’any, el Club Esportiu Noia Freixenet haurà de trobar unes instal·lacions alternatives.

Aquesta remodelació es finançarà amb una subvenció de la Diputació de Barcelona de 550.000 euros, que en un principi anava destinada a la construcció d’una pista polivalent a la zona esportiva del municipi.

Un cop finalitzada la primera fase, al 2021 i amb un pressupost de més de 300.000 euros es buscaria adequar el pavelló amb sortides d’emergència i una millora de l’accessibilitat.

Encara que la cessió tingui una durada de 51 anys, l’entitat podria recuperar-ne la titularitat al cap de 25 anys, en cas de poder aportar la quantitat econòmica corresponent al temps pendent d’amortització.

 

FER UN COMENTARI