L’auditori Eduard Toldrà i el Teatre Principal, motors culturals de Vilanova

0
1334

Aquest dimecres s’ha presentat l’atapeït programa d’espectacles –professionals i amateurs– impulsat per l’Ajuntament de Vilanova entre març i juny, amb àmplia implicació de les entitats culturals de la ciutat. Entre els espectacles de renom nacional i internacional que en el proper quadrimestre actuaran a Vilanova hi ha Manu Guix, que presentarà el disc Després de tot; Obeses i el també disc nou Tornen els herois; i les obres teatrals Cyrano, amb l’actor Lluís Homar, i Bodas de sangre (de Lorca) amb Clara Segura.

La Sala acollirà diverses exposicions, entre les quals “Una tropa de sensacions errants”, de Jo Milne; la instal·lació “Gran Hall” de l’artista Vacca; la primera exposició (multidisciplinar) del vilanoví Carlos Ruiz a la ciutat; i la grega Ersi Marina Samará Spiliotopulo, guanyadora del Premi Donart 2018. A més, el projecte “Womart” impulsarà la pintura d’un mural sobre la façana del CAP Jaume I, per part d’una artista.

La programació infantil arribarà a Vilanova amb les companyies Jordi del Río, Sim Salabin, Zipit Company i també l’Aula d’Activitats Teatrals Tracart. També al públic familiar va dirigida la Fira Conte va! Va de contes!, que inclourà l’exposició col·lectiva d’una trentena d’il·lustradors a La Sala, tota l’activitat al voltant de la plaça de les Neus i la interpretació teatral de “L’endrapasomnis”, Premi de la crítica 2014 al millor espectacle familiar i finalista del Premi Enderrock al millor disc de música infantil.

Novetats són l’espectacle de piano (clàssic per a música contemporània i Clementi per a la barroca) i castanyoles, protagonitzat Belén Cabanes i Marina Rodríguez Brià; el projecte Cantem!, que apropa el cant coral a joves de primer d’ESO de dos instituts de la ciutat i oferiran dos concerts; la interpretació del conte “La clau”, de Susanna Peix, a càrrec de 36 alumnes de 8-16 anys de l’escola de dansa; i una doble sessió de dansa a càrrec d’alumnes de segon de batxillerat.

Altres espetacles previstos són les càpsules de nanoteatre escampades per la ciutat; el concert de final de curs del Cor de cambra Isquione i Bitxac, amb harmonies clàssiques per a cor i piano; l’obra teatral “La filla del mar”, amb l’actriu vilanovina Júlia Barceló; els tres concerts de la Camerata Eduard Toldrà (amb una versió de la primera Simfonia de Mahler, una peça de cambra de Mendelsshon i una del vallenc Gerhard amb la solista Laura Ferré al piano; una dramatització sobre la deshumanització dels refugiats, interpretada per 16 joves de 16-17 anys en el marc del Dia Mundial del Teatre; el cicle Gaudí de cinema en català, que projectarà La pell freda; i el projecte “Invisibles”, que recorre a través de la música el trajecte que fa la immigració subsahariana.

FER UN COMENTARI