Laus de plata per a l’etiquetatge de Cultivare i de bronze per al cartell de l’FM de Vilafranca

0
827

Dos estudis de disseny penedesencs han guanyat premi Laus de disseny gràfic i comunicació visual 2019, organitzats per l’Associació de Dissenyadors Gràfics i Directors d’Art (ADG-FAD).

Concretament, la vilafranquina Ladyssenyadora ha estat guardonada amb el Laus de plata per l’etiquetatge dels vins Cultivare, del celler Domènech Vidal. El mateix estudi fa dos anys ja va ser premiat pel mateix projecte, en aquell cas, per l’embalatge d’una altra sèrie de vins Cultivare. Aquesta vegada, l’estudi de Raimon Benach, Montse Raventós i Jordi Roca va dissenyar una màquina natural d’etiquetatge, una instal·lació de deu metres enmig de les vinyes de Vilobí, en què uns pinzells penjant d’un centenar de vergues de raïm anaven pintant, només empesos pel vent, les etiquetes de vi que hi passaven per sota en una mena de bovina. El resultat, 14.000 etiquetes, cadascuna diferent de totes les altres. El d’aquest any és el tretzè Laus que rep Ladyssenyadora.

Relacionat amb aquest mateix projecte, a més, l’audiovisual Cultivare. La màquina natural. Making of 2018, de la productora Centset, va rebre el premi al millor treball promocional del festival internacional Oenovideo de Marsella, de pel·lícules sobre la vinya i el vi. Prèviament, el film havia guanyat també el premi al millor treball promocional del Most Festival de Vilafranca.

L’altre premi Laus 2019 ha estat el de bronze en la categoría de cartell, pel cartell de la festa major de Vilafranca de l’any passat ideada per Giny Comunicació. En aquest cas, l’equip format per Eva González, Raimon Gumà, Andrea Sirisi i Rita Vila van confeccionar un cartell agafant com a base les il·lustracions elaborades per persones discapacitades usuàries de la Fundació l’Espiga, tal com elles l’entenen. Van crear, doncs, una composició amb personatges i elements tradicionals del folklore festamajorenc, superposats, de manera que dona una idea global de l’univers festiu de la Festa Major.

 

FER UN COMENTARI