L’autòpsia de la nena assassinada a Vilanova al juny ratifica que va morir asfixiada

0
590

L’autòpsia definitiva de la nena de 13 anys assassinada a principis de juny a per un veí dels seus avis ha ratificat que la víctima va morir per asfíxia, tal com indicaven els informes provisionals. Segons informa l’ACN, el document conclou que la menor va perdre la vida a causa de l’estrangulació provocada per les mans d’un adult i per una corretja, i determina que les ferides de ganivet repartides per diferents punt del cos van ser posteriors a la mort. D’altra banda, recentment els metges forenses han emès un informe complementari relacionat amb les lesions localitzades als genitals de la nena. Els metges donen definitivament per descartada la violació, però asseguren que les marques són compatibles amb cops produïts per un objecte.

L’informe complementari redactat pels forenses se centra en la presència de sang als genitals del cadàver, ja que el dia del crim els facultatius no van poder determinar el motiu de l’hemorràgia ni de la lesió. Al document emès ara, els metges conclouen que la víctima va rebre cops amb un objecte extern, de manera que es podria tractar d’un “intent de penetració”, segons apunten fonts judicials. Els forenses assenyalen que aquests cops haurien estat previs a la mort de la menor.

D’altra banda, la jutge que investiga el crim prendrà properament declaració a la filla de l’autor confés de la mort de la nena, que roman empresonat des de principis de juny. El mateix dia també està citada la tutora que la víctima tenia a l’Escola Pia durant el curs passat. Alhora, coincidint amb aquestes declaracions, la jutge ha citat com a testimonis dues veïnes del pis on va aparèixer morta la menor. Es tracta de dues doctores que van entrar a l’habitació on va aparèixer el cadàver de la nena abans que arribessin els serveis d’emergències.

FER UN COMENTARI