L’AV Molí d’en Rovira reprèn la seva activitat amb els ulls posats en la reforma del carrer Comerç

0
244
D'esquerra a dreta: Olga Graells, vocal; Jordi Junyent, president, i Josep Bargalló, vocal de l'AV Molí d'en Rovira.

Amb l’inici del nou curs, i després d’un any i mig marcat per la pandèmia de la Covid-19, l’Associació de Veïns Moli d’en Rovira, de Vilafranca del Penedès, ha reprès la seva activitat. Així ho ha manifestat el seu president, Jordi Junyent, que s’ha mostrat satisfet de poder recuperar els cursos, tallers i activitats que van quedar aturats per la situació epidemiològica.

En aquesta línia, la vocal de l’associació, Olga Graells, ha repassat algunes de les activitats que es reprenen, com ara els cursos de taitxí i ioga o el taller de costura. En els propers mesos, l’entitat també té la voluntat de recuperar el cicle de pel·lícules i xerrades que van quedar suspesos per la pandèmia i, tot i que encara és aviat, ja han avançat que tenen previst dur a terme les tradicionals activitats nadalenques. Amb l’objectiu que la gent conegui els orígens del barri i com ha evolucionat amb el pas dels anys, Graells també ha explicat que la mostra ‘Molí d’en Rovira: passat, present i futur’, inaugurada per la festa del barri, serà itinerant i s’exposarà, entre d’altres, a la Residència Mare Ràfols o al centre Ricard Fortuny.

Pel que fa qüestions urbanístiques, des de l’associació de veïns confien que la reforma del carrer Comerç comenci aviat. Junyent ha explicat que faran un seguiment de l’evolució d’aquesta reforma “important pel barri” i que, a més, han demanat la reforma de diverses voreres i carrers que s’han anat deteriorant amb el pas del temps.

Encara parlant de reformes urbanístiques, l’Associació de Veïns ha explicat que ha rebut diverses informacions sobre una possible ampliació de l’Institut Vilafranca 2. “Ens han informat que en un futur es vol ampliar l’institut per la banda del parc i hem traslladat la nostra oposició a l’ajuntament”, diu el president. Des del consistori no els desmenteixen el projecte d’ampliació i diuen que, “malgrat no hi ha res definitiu, s’estan valorant diverses opcions”. L’entitat, però, ho té clar i no permetran el consideren “un atac al patrimoni del barri”. “Ens ha costat molt tenir espais públics amb cara i ulls i ara no ho podem perdre”, comenta Junyent.

FER UN COMENTARI