L’avioneta que va aterrar d’emergència a Sant Jaume dels Domenys tenia una rosca del motor fluixa

0
427
Pla general d'una patrulla dels Mossos vora l'avioneta del CESDA que va fer un aterratge d'emergència en un camp de vinyes de Sant Jaume dels Domenys.
ACN.- La Comissió d’Investigació d’Accidents i Incidents d’Aviació Civil (CIAIAC) del Ministeri de Transports ha conclòs que l’avioneta que va fer un aterratge d’emergència entre vinyes a Sant Jaume dels Domenys el passat 19 d’abril tenia una rosca del motor fluixa a causa d’una volandera mal instal·lada. L’aparell es va enlairar des de l’aeroport de Reus i estava pilotat per un membre del Centre d’Estudis Superiors de l’Aviació (CESDA), que va resultar il·lès. En l’informe, el ministeri apunta que hi pot haver més aeronaus amb aquest problema, ja que l’origen seria una reparació defectuosa feta als Estats Units per la companyia Continental Motors.
El 19 d’abril passat, l’avioneta Diamond DA20-C1 s’havia enlairat de Reus i es dirigia cap a la Costa Brava, però va reportar una aturada de motor entre el Vendrell i Vilafranca del Penedès. Davant d’aquesta emergència el pilot va aconseguir planejar fins a una zona de vinyes entre els nuclis de Cornudella i Lleger. L’impacte va ocasionar danys estructurals de rellevància a l’aparell.

FER UN COMENTARI