L’economia es desinfla un 33% al Garraf per efecte del confinament

0
615

Dimarts que ve, 5 de maig, està prevista la sessió constitutiva de la Taula del Comerç del Garraf. Amb la creació d’aquest consell intersectorial, Node Garraf vol fer front a les adversitats que pateix el comerç de proximitat i, encara més, als greuges que l’afecten arran de la crisi sanitària.

El 80,3% del Valor Afegit Brut a la comarca està concentrat en el sector dels serveis. D’aquest total, el 17’7% l’originen les activitats del comerç i el 15%, les de l’hostaleria. Són sectors, per tant, molt rellevants en el mosaic econòmic del Garraf i avui es troben especialment agreujats per la crisi derivada de la covid-19, atès que han hagut d’abaixar persianes. En el cas del comerç, però, abans d’aquest escenari ja es patien les conseqüències de la irrupció de les modalitats on line i venda per internet.

Davant d’això, les entitats associatives del comerç procuren activar programes de dinamització i atracció de compradors als establiments de proximitat. La necessitat de reaccionar encara s’ha accentuat molt més arran del confinament dels consumidors. D’aquí s’ha plantejat l’oportunitat de combinar actuacions d’abast comarcal i orquestrar la cooperació entre les entitats i els mateixos consistoris. Aquesta ha estat la raó principal per la què l’Agència de Desenvolupament NODE Garraf ha proposat la posada en marxa de la Taula del Comerç del Garraf.

La sessió constitutiva es farà a través de plataforma digital. Hi han estat convocades les associacions locals de comerç i els gremis d’hostaleria, com també els representants polítics i tècnics de les respectives àrees dels sis ajuntaments de la comarca.

FER UN COMENTARI