L’edifici ribetà de Can Pau Roig es destinarà a la recerca tecnològica al servei de persones dependents

0
595
Can Pau Roig.

L’Ajuntament de Sant Pere de Ribes i l’Institut de Robòtica per a la Dependència (IRD), que forma part de la Fundació Ave Maria de Sitges, han signat aquest dimecres un conveni per la cessió d’ús de l’edifici municipal de Can Pau Roig per tal de destinar-lo al projecte “Never Alone”, que pretén donar solucions tecnològiques a domicilis amb persones dependents. Es tracta d’aplicar la intel·ligència artificial a situacions quotidianes, de manera que s’afavoreixi l’envelliment actiu gràcies a l’acompanyament de les persones grans i dependents en les seves necessitats a la llar.

La cessió de l’immoble situat al carreró de la Torreta, al bell mig del nucli ribetà, tindrà una vigència de deu anys, prorrogables, i prèviament serà restaurat per l’Ajuntament per tal que es pugui dedicar a activitats d’innovació tecnològica i investigació. Per la seva part, l’Institut de Robòtica hi portarà a terme les activitats per donar serveis a domicili a les persones dependents, així com activitats pròpies en l’àmbit de la robòtica, d’elaboració de productes, distribució i formació.

Solucions extrapolables

L’alcaldessa Abigail Garrido també ha posat l’accent en el fet que “aquest model pot ajudar en l’autonomia personal les persones en situació de  dependència per malalties”. El president de l’Institut de Robòtica per a la Dependència, Julio Molinario, ha explicat que “coincidint amb la inquietud de l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes i els projectes que ja té en marxa l’IRD, hem arribat a la conclusió que tots treballem en la mateixa direcció i que una col·laboració en la investigació de les tecnologies i la seva aplicació pràctica al territori, que després serà exportable a altres territoris, ens ha semblat una associació fantàstica”.

Arquitectura noucentista

Can Pau Roig és una casa aïllada de principis del segle XX, d’estil noucentista, protegida com a Bé Cultural d’Interès Local, però que actualment es troba en desús i en estat d’abandonament. Es tracta d’un edifici compost per dos volums adossats perpendicularment, amb planta baixa, primer pis i golfes en el cas de l’edifici principal. Entre les finestres i el ràfec de la teulada hi ha un plafó ceràmic de la Verge i la inscripció “Regina Pacis”. L’annex secundari consta d’un portal d’arc de mig punt custodiat per dos pilars ceràmics que sostenen el balcó del pis, que està delimitat amb una barana de maó. El seu ràfec lateral està acabat amb una imbricació de rajoles ceràmiques. La casa queda frontalment tancada per un baluard amb un portal de pilars de maó amb ceràmica decorativa, així com una porta de ferro forjat decorada.

FER UN COMENTARI