L’Eina serà l’espai de referència de l’Ateneu Cooperatiu del Camp al Baix Penedès

0
1423

L’ateneu cooperatiu CoopCamp, que dóna servei a les sis comarques de la província de Tarragona, obre aquest any a l’Espai Empresarial L’Eina del Vendrell un nou punt d’atenció estable al Baix Penedès amb tècnics propis de referència i amb l’objectiu d’apropar-se a persones i col·lectius que vulguin informar-se sobre el cooperativisme i l’economia social com a model empresarial.

El regidor d’Ocupació del Vendrell Kenneth Martínez ha dit que “les societats empresarials habituals tenen dificultats per resistir i aquí és on la cooperació amb l’Ateneu amplia la carta de serveis per arribar al màxim de persones per ajudar a consolidar una economia sostenible i ampliar un teixit empresarial més resistent i sòlid”. A més de l’Eina, tres altres cooperatives del Baix Penedès s’incorporen a la xarxa de Coopcamp: Cellers Domenys (de Sant Jaume dels Domenys), ArqueoVitis (empresa de serveis arqueològics) i l’escola de música Contrapunt.

En nou punt d’atenció del Vendrell estarà obert tots els dimecres de 10 del matí a 2 del migdia i de 4 a 7 de la tarda, i també es podrà sol·licitar cita prèvia per rebre atenció en un horari alternatiu trucant al telèfon 693 818 355 o bé adreçant un correu a merce.jane@coopcamp.cat i/o maria.mestre@coopcamp.cat. A més d’atendre les persones que vulguin rebre informació o assessorament, es duran a terme altres activitats (obertes a tothom i gratuïtes) com per exemple formacions en l’àmbit del cooperativisme i l’economia social. La primera, “Cooperativisme. Eines per emprendre col•lectivament”, es farà el 27 de febrer, i la segona “L’opció cooperativa”, el 7 de març.

Actualment existeix una xarxa de catorze ateneus cooperatius a Catalunya, impulsada des del programa Aracoop del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat, que ofereix un servei gratuït d’informació i acompanyament a persones que desitgin constituir-se com a cooperativa per tirar endavant el seu projecte empresarial.

FER UN COMENTARI