L’enquesta sobre el Botafoc del Vendrell avala totes les opcions

0
1878
Vista àrea del parc del Botafoc.

L’Ajuntament del Vendrell ja té sobre la taula els resultats de l’enquesta que durant el mes de març va fer a la població sobre quins usos destinar al futur parc del Botafoc. I el resultat és prou dispers com per sentir avalada la seva intenció de fer-hi un aparcament de vehicles, malgrat que el Pla General determina que hi ha d’anar una zona verda; de fet, seria la gran zona verda del nucli vendrellenc. Davant la forta oposició que va rebre la seva proposta, el govern de PSC-PDeCAT-ERC va plantejar aquest procés de participació per saber què n’opinava la ciutadania, alhora que manifestava que les dues opcions, parc i pàrquing, podien ser compatibles, atesa la grandària del solar adjacent a la riera de la Bisbal: cinc hectàrees.

Van prendre part en l’enquesta 924 persones. De les set propostes fetes per l’Ajuntament en esport i salut, la més ben valorada va ser la d’itineraris saludables, seguida d’un parc de salut i d’un carril bici. En canvi, la pista d’skate va ser majoritàriament rebutjada. Pel que fa a propostes de ciutadans, una zona verda amb arbres va ser la més votada (14 vots), seguida d’un rocòdrom (9), una àrea de descans i activitat física com ioga i tai-txi (7) i una que res té a veure amb salut i esport: l’aparcament (7).

En cultura i oci l’Ajuntament feia cinc propostes, entre les quals les més avalades van ser la d’un espai descobert polivalent i un espai infantil. També donarien l’ok a la recreació d’espècies i construccions autòctones, però no a una biblioteca d’intercanvi de llibres. Quant a propostes ciutadanes, 16 persones van apostar per un escenari/amfiteatre/glorieta/auditori exterior/ateneu, 7 van dir (un altre cop, encara que no tingui res a veure amb la cultura) un aparcament, i una sala polivalent, exposicions a l’aire lliure i una zona verda (sic) van rebre sis vots cadascuna.

Finalment, de les cinc propostes de serveis formulades pel Consistori, la més votada va ser la de bancs i papereres, seguida de lavabos públics, wifi i un espai d’esbarjo per a animals. A iniciativa ciutadana, la proposta que més cops ha sortit és la d’un aparcament (16), seguida de fonts per beure (11) i una zona de pícnic (5).

FER UN COMENTARI