Aquest divendres i dissabte tindrà lloc a l’Arboç la sisena edició de l’Enramada, la mostra enogastronòmica de coca del Penedès, que de mica en mica s’ha anat consolidant com un dels referents de la gastronomia de tardor a les comarques de la vegueria Penedès. La mostra obrirà divendres a les 6 de la tarda, i fins a les 11 de la nit, i dissabte d’11 del matí a 2/4 de 12 del vespre, com sempre a la plaça Catalunya (davant del CAP), i enguany amb vint parades: sis forns, sis cellers, tres restaurants, dues parades de productes agroalimentaris, dues relacionades amb el turisme i una cerveseria. Els tiquets individuals es vendran al preu d’un euro, la copa a dos euros i hi haurà l’oferta de nou tiquets i copa per deu euros.

El bon menjar

Més enllà de la mostra, de l’oferta de coques enramades i altres productes d’alimentació, un dels al·licients de la festa que organitza l’Ajuntament de l’Arboç és la gran quantitat d’activitats paral·leles que s’organitzen, bona part d’elles relacionades amb el bon menjar. Així, ja d’entrada la xerrada inaugural anirà a càrrec de la calafellenca Mary Herrera (xef del Bistro Segur), guanyadora del premi Gourmand World Cookbook Awards, que parlarà de “La coca enramada, coca d’abans, cuina de sempre”; en acabar, ella mateixa farà una demostració de cuina, a quatre mans, juntament amb el calafellenc Jordi Guillem (cuiner de Lo Mam Restaurant Le Meridien Ra), sobre la recepta de coca enramada amb verdures, seitons maridats amb chardonnay i figues.

I diumenge, la vessant culinària tindrà oferta triple: una demostració de la recepta tradicional de l’all cremat adaptada a l’arròs, a càrrec del xef Andreu Ruiz (L’Arrosseria de Cunit); un maridatge de vins i caves del Celler 1’ d’abril amb formatges gourmet de Xerigots (Vilafranca) i Marvall del Vendrell; i a la tarda/vespre, una demostració de cuina amb els propietaris de Cal Barretet, de Castellet (Pep Sendra i Ulisses Luna), i el seu xef Joel Molina, que cuinaran una coca d’aigua i llavors amb carxofes, xipironets i allioli de botifarra negra com a entrant, i un crep de confit d’ànec mut a la catalana (amb espinacs, panses i pinyons)  i confitura de cumquats, com a plat principal.

Altres actes previstos durant l’Enramada són una caminada cap a la Gornal, Bellvei i Santa Oliva, amb explicacions sobre el procés del vi; i una cercavila gegantera.

FER UN COMENTARI