L’entrada matinal i la sortida de tarda de l’Estalella i Sant Elies es protegiran amb una pilona

0
1599

A finals del mes de març l’Ajuntament de Vilafranca col·locarà una pilona automàtica al carrer Puigmoltó, a la cruïlla amb Sant Jocund, que s’aixecarà automàticament els matins dels dies feiners de 3/4 de 9 a 1/4 de 10 i a les tardes d’1/4 de 5 a 1/4 de 6, per tal de protegir les entrades i sortides d’escolars a l’Estalella i Vedruna-Sant Elies. En els darrers mesos les dues escoles, liderades per l’AMPA de l’Estalella, havien fet un seguit d’accions per reclamar que solucionés la perillositat del trànsit rodat davant dels dos centres escolars, que acullen més d’un miler d’alumnes en conjunt.

Davant la reivindicació, el govern local ha accedit a treure la tanca que des de fa més d’un any els conserges de les escoles posen i treuen a primera del matí al carrer Puigmoltó, i substituir-la per una pilona, que s’aixecarà dos cops al dia. Les dues escoles també demanaven que s’elevés a les entrades i sortides de migdia, però l’Ajuntament ho ha descartat.

Aquest és l’únic accés a la plataforma única de vianants del centre de Vilafranca que no disposa de pilona. Com als altres accessos, els propietaris amb aparcament de la zona disposaran de comandament per accedir-hi. El cost de la pilona és de 13.000 euros, més manteniment, segons ha volgut informar l’alcalde Pere Regull, el qual també ha recordat que quan es va tallar Puigmoltó amb una tanca als matins, “el primer cop ens feia molta por”, però per sorpresa seva “va anar molt bé”.

A més a més, l’Ajuntament ha negociat amb la concessionària d’aparcaments Saba un descompte del 50% per estacionar a l’aparcament de Cal Rondina durant 14 minuts a les hores d’entrada i sortida de col·legi. El preu serà de 25 cèntims.

Això a banda, l’Ajuntament està redactant un pla de mobilitat, que ha d’estar acabat durant la propera legislatura, que preveu millores com els camins escolars, que l’alcalde ja ha advertit que “no es faran sense la col·laboració de les escoles i les AMPA”, perquè “no són senzills”: “Tothom s’hi haurà d’arremangar”.

FER UN COMENTARI