A l’equador de legislatura, el govern sociovergent fa un balanç positiu i destaca l’alt compliment dels compromisos adquirits en el pacte

Pere Regull i Francisco Romero, envoltats de la resta de regidors de l’equip de govern de Vilafranca, presentaven aquest dilluns el balanç dels dos anys de l’acord de govern. “Quan mires enrere i veus tot el que s’ha fet et sorprens” començava l’alcalde. Segons va anunciar, en aquests dos anys s’han complert el 80% dels punts del programa fixats en l’acord “i el que no s’ha fet és perquè no està a l’abast del govern o es preveu fer-ho més endavant”. Alcalde (CiU) i tinent d’alcalde (PSC) van explicar que aquest assoliment d’objectius ha estat possible gràcies a l’estabilitat política que els ha permès un pacte que “funciona a la perfecció, sense esquerdes i treballant tots a una”. Per Romero, el pacte ha servit d’exemple per a altres municipis de Catalunya i va subratllar que “l’èxit es deu al fet que està fet per dues forces polítiques que des de l’any 1979 han tingut el suport de més del 15% de la població”.

Van explicar que els principals punts de l’acord de mandat giraven al voltant de quatre eixos: afrontar la sortida de la crisi i la repercussió que aquesta tenia sobre la població; promocionar la ciutat; preservar els serveis per millorar la qualitat de vida dels ciutadans; i, finalment, promocionar el Penedès. D’aquesta manera, van destacar els 1.200 ajuts de lloguer atorgats amb un import de més de 2 milions d’euros o els 76 habitatges socials disponibles i 23 en fase final de construcció. Quant a promoció de la ciutat, la urbanització de la llosa de la via és el projecte de més envergadura, tot i que van apuntar-ne d’altres com la creació de 400 zones d’aparcament o l’adequació dels polígons per fer-los competitius. En el capítol de millora dels serveis, Regull va destacar la creació del nou ambulatori i de l’institut de la Girada, els 1,6 milions d’euros que es destinen a les llars d’infants o la rehabilitació, a punt d’iniciar-se, de la Casa de la Festa Major. La urbanització dels voltants de l’estació de trens és un tema que preocupa el consistori i un repte de cara als pròxims dos anys de legislatura “ens agradaria que des de Madrid ens expliquessin com quedarà l’estació per poder adequar la intervenció que hi hem de fer”. En aquest sentit, va anunciar que continuen les negociacions amb Adif per aconseguir la cobertura fins al Pont de Moja i va destacar el bon camí que porten les converses per aconseguir millorar la connexió en tren de Vilafranca amb Tarragona.

Respecte el 20% d’acords de mandat que encara queden per desenvolupar, Regull no ha volgut anunciar-ne cap, tot i que sí que ha afirmat que la majoria de projectes d’inversió superiors als 500.000 euros estaran adjudicats abans de finals de 2017.

Davant la crítica de manca de diàleg que sovint reben per part dels grups de l’oposició, l’alcalde i el primer tinent d’alcalde van assenyalar la diposició del govern a dialogar, però a la vegada van explicar que el govern ha de ser ferm i executiu en les seves decisions.

 

FER UN COMENTARI