Les 14 alcaldies del Baix Penedès es planten a la plaça Sant Jaume exigint inversió

0
376

Les catorze alcaldies del Baix Penedès, totes, juntament amb el president del Consell Comarcal, van protagonitzar dilluns al matí una manifestació històrica a Barcelona, en protesta per la manca d’inversió endèmica que pateix la comarca per part de la Generalitat. Els 14 alcaldes es van plantar a la plaça Sant Jaume i posteriorment van entrar al Parlament per exigir d’una vegada que s’acabi el menysteniment cap a un territori que es troba a la cua en inversions de la Generalitat els darrers anys.

Entre les reivindicacions que arrosseguen les administracions del Baix Penedès hi ha la continuïtat dels peatges de l’autopista C-32 sud, la falta d’inversions en educació, el pagament dels tiquets de trens de Rodalies més cars de Barcelona i la menor freqüència de pas, no formar part de l’ATM tot i ser corona metropolitana, la manca de desdoblaments de l’N-340, entre altres.

Les alcaldies van desplegar una pancarta davant del Palau de la Generalitat on es podia llegir “El Baix Penedès existeix!” i seguidament van ser rebuts per la consellera de Presidència Laura Vilagrà, a van lliurar un manifest que recollia els principals greuges que pateix la comarca. També van departir amb David Rodríguez, secretari de Governs Locals i Relacions amb l’Aran; Montserrat Fornells, directora general d’Administracions Locals; i posteriorment es van desplaçar al Parlament per parlar la seva presidenta, Laura Borràs, i amb els portaveus dels grups parlamentaris d’ERC, PSC, JxCat i En Comú Podem.

L’acció reivindicativa s’ha fet ara que s’estan començant a preparar els pressupostos de la Generalitat per al 2022.

FER UN COMENTARI