Les AAVV de Baix a Mar i Ribes Roges de Vilanova pengen pancartes per demanar una biblioteca als barris marítims

0
724

Les AAVV de Baix a Mar i Ribes Roges estem lluitant per donar van organitzar diumenge una penjada de pancartes als barris marítims per reclamar a l’Ajuntament de Vilanova la construcció d’un equipament públic multifuncional, que allotgi una biblioteca, centre cívic, sala d’estudi, Escola Oficial d’Idiomes, un espai per a l’Esplai de la canalla, també un casal de gent gran i sala de projeccions i de reunions per a entitats i veïnat del barri i dels centres educatius. El petit comitè de les associacions veïnals van penjar pancartes als tres passos que hi ha sota la via: a la rambla de la Pau, al carrer Llibertat i a la rambla Samà.

Les dues associacions consideren que amb les biblioteques Armand Cardona i Joan Oliva, els barris de mar queden desassistits. A més, el centre cívic de mar està “molt deteriorat”. La seva proposta seria que l’equipament s’ubiqués a l’edifici de Calderes del parc de Baix a Mar, cedit a l’Ajuntament en compensació a la urbanització de l’Eixample de Mar, i on no s’hi ha fet res. Però també admetrien les altres possibilitats que l’Ajuntament ha posat sobre la taula, com són el solar de l’Eixample de Mar on hi hauria d’haver anat l’Auditori, la desapareguda escola La Pau, l’aparcament del carrer de l’Àncora o el nou edifici que es vol construir a la plaça del Port.

Després d’anys de reclamacions, sense resposta efectiva favorable, les AAVV de Baix a Mar i Ribes Roges creuen que ara que estan en joc el repartiment de subvencions Next Generation, pot ser un bon moment per tornar a pressionar per tal que l’Ajuntament es basquegi a cercar les subvencions que siguin necessàries per fer realitat l’anhelat projecte.

FER UN COMENTARI