Les ADF del Penedès-Garraf endarrereixen l’inici de la campanya forestal fins al juliol

0
1214

A causa de les condicions meteorològiques excepcionals d’aquesta primavera, les ADF del Penedès-Garraf han endarrerit l’inici de la campanya d’incendis forestals fins al mes de juliol, en concret fins al dia 2, en consonància amb el control central de les ADF de tot Catalunya. Les freqüents pluges de les darreres setmanes i mesos i les temperatures han motivat la decisió de començar la temporada més tard del l’habitual, atès que el risc d’incendi forestal no és tant elevat com en anys anteriors en aquesta època.

Amb tot, des de la Federació d’ADF Penedès-Garraf adverteix que això no vol dir que a l’estiu hi hagi d’haver menys risc d’incendis ja que al juliol, quan s’assequi la vegetació que ha crescut tant aquesta primavera, el risc podrà tornar a ser alt.

Com cada any, les ADF muntaran un dispositiu especial per la revetlla de Sant Joan, entre les 7 de la tarda i les 4 de la matinada. Això a banda, el Centre de Coordinació de les ADF de les tres comarques de la vegueria té activat un sistema de detecció immediata de columnes de fum, les 24 hores del dia.

FER UN COMENTARI