Les bicis clàssiques se citen diumenge a Sant Martí a la Pedals de Clip

0
1129

Diumenge tindrà lloc una nova edició de la Pedals de Clip, la marxa cicloturista en què les bicicletes de carretera han de ser anteriors a 1987, amb pedals de clip, cablejat de fre per sobre del manillar i manetes de canvi al quadre. També es poden utilitzar bicis amb quadres de nova construcció, però sempre amb estil retro i equipades amb components originals de l’època. La Marxa tindrà dues rutes, una llarga d’uns 80 quilòmetres i la curta d’uns 45, per carreteres estretes, pistes rurals asfaltades amb poc trànsit i alguns trams curts de pistes de terra fàcils entre vinyes, masies i cellers.

La pedalada –no competitiva– tindrà inici i final a Sant Martí Sarroca. Començarà a les 9 del matí i passarà per Torrelles, Guardiola, Font-rubí, el Pla, Can Cartró, Santa Fe, Pacs, la Bleda, la Múnia, Sant Jaume dels Domenys i tornarà per les Conilleres a Sant Martí, per acabar dalt del conjunt monumental del Castell de Sa Roca. Es faran parades d’avituallament al Pla, Pacs i Sant Jaume. Enguany es comptarà amb la companyia de vehicles clàssics del Moto Clàssic Penedès.

Un dia abans de la Marxa, el dissabte a les 5 de la tarda, tindrà lloc la 2a Cronoescalada de la Pedals de Clip al Castell de Sa Roca, amb sortida des de dins del poble. Un ascens de dos quilòmetres, també únicament per a bicicletes clàssiques. Hi haurà premis per als tres primers de categoria femenina i masculina.

En acabar, cap a les 7 de la tarda, es farà al castell una xerrada col·loqui sobre “Com vas descobrir el ciclisme?”, amb els exciclistes professionals Fernando Escartín, Pello Ruíz Cabestany, Marco Serpellini i Miguel Soro, moderada pel periodista Sergio Valdivieso.

FER UN COMENTARI