Les dones de mites i llegendes són les protagonistes del calendari 2020 de La Ruda

0
1029
Imatge de la portada del calendari, que enguany ha anat a càrrec de l'artista canària Alicia Glez. // FOTO: LA RUDA

L’Assemblea Feminista La Ruda, col·lectiu del Penedès, presentarà aquest divendres el Calendari 2020, que enguany acull il·lustracions de tretze artistes feministes que han treballat diversos mites i llegendes sota el títol “Llegendàries”.

El calendari és un projecte solidari que el col·lectiu va iniciar l’any passat amb un primer calendari amb il·lustracions de bruixes i que busca contribuir en el finançament de projectes i iniciatives feministes o on la dona té un paper rellevant. Així, en la primera edició del calendari aquest 2019, La Ruda va destinar 1.100 euros recaptats amb la venda del Calendari de Bruixes a un projecte d’acollida per a persones refugiades a Atenes, on s’estava creant un espai d’empoderament per a dones; i aquest 2020 els beneficis s’enviaran a la Union of Agricultural Work Committees, organització agrícola de Palestina que ajuda les famílies de la franja de Gaza a subsistir i sobreviure a la guerra i les seves conseqüències diàries.

El calendari inclou dates subratllades en la història del moviment feminista arreu del món, i les il·lustracions busquen “fugir dels cossos cisheteronormatius i estereotipats, perpetuats pel sistema patriarcal” segons indiquen les pròpies membres del col·lectiu.

La Ruda presentarà el Calendari Llegendàries 2020 aquest divendres dia 13 a les 19h a l’espai gastronòmic d’El Mussol al Casal Popular La Gueralda de Vilafranca, on també s’inaugurarà una exposició amb les il·lustracions i el procés creatiu del calendari. Totes les persones interessades a adquirir aquest calendari, que té un preu de 15 euros, poden adreçar-se al correu laruda.antipatriarcal@gmail.com.

FER UN COMENTARI