L’estat d’alarma provocat per la Covid-19 ha fet que s’ajornés el període de preinscripció i matriculació de tots els ensenyaments i totes les etapes educatives a Catalunya. Davant la impossibilitat de realitzar moltes de les jornades de portes obertes presencials que havien previst els centres educatius de la ciutat, l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha habilitat a través de l’IMET un espai virtual per fer una mena de portes obertes on line, amb on hi ha tota la informació, vídeos i documents per conèixer qui són, què treballen i com ho fan les escoles i instituts de la ciutat.

La regidora d’Educació, Mercè Mateo, ha remarcat que “des de l’IMET hem facilitat un espai virtual on es poden consultar tots els serveis que ofereixen els centres escolars de la ciutat. Un espai web que se suma a la Zona E virtual, un recurs molt complet que ha de servir d’orientació a totes les persones que vulguin cursar estudis postobligatoris, on hi ha tota l’oferta tant de la comarca del Garraf com de més enllà”.

A l’espai virtual  s’hi pot trobar la informació que cadascun dels centres educatius de la ciutat ha volgut destacar, tant dels centres que ofereixen el segon cicle d’educació infantil, primària i secundària obligatòria, com també dels centres de 0-3 anys. També hi ha un enllaç a l’Oficina Municipal d’Escolarització (OME), un instrument de col·laboració entre la Generalitat i l’Ajuntament pel que fa a l’escolarització de l’alumnat d’educació infantil (3 a 6 anys), educació primària (6-12 anys) i secundària obligatòria (12-16 anys).

FER UN COMENTARI