Les esquerres del Vendrell tornen a pressionar per recuperar l’aigua

0
1168
Eva Mata, Alfredo Valdivielso, Òscar Blasco i Verónica Moreno, ahir dimarts a la tarda en roda de premsa.

Aquest divendres a 2/4 de 8 de la tarda tindrà lloc al centre cívic l’Estació la xerrada “Recuperem l’aigua del Vendrell”, a càrrec de Jordi Colomer, assessor de serveis municipals de l’Ajuntament de Sabadell, i de Miquel Solà, alcalde de Collbató, organitzada pels tres partits d’esquerres a l’oposició del Vendrell, Som Poble, Sí Se Puede i ERC.

La xerrada es fa quan queden pocs dies perquè el govern local porti a aprovació del plenari municipal l’aprovació del pressupost de 2018, que en principi inclourà el cànon de cinc milions d’euros que l’empresa concessionària del servei que s’ha de crear aportarà en concepte de cànon avançat per dur la gestió durant 25 anys. La regidora d’ERC Eva Mata denuncia que com que la concessió la té una empresa mixta, formada per l’Ajuntament i una filial de FCC, “es fa servir la porta del darrere per licitar grans quantitats de feines” sense passar per concurs públic.

Alfredo Valdivielso (Som Poble) ha dit que “volem trencar amb el mantra de tots els governs del Vendrell que la gestió semiprivada funciona millor”, i ho fa citant el Tribunal de Cuentas, que diu que “un servei, quan es dona de forma directa, és beneficiós per qui el fa”. Al seu parer, “l’empresa privada té beneficis i nosaltres volem que se’ls emporti l’Ajuntament”. En qualsevol cas, reclama que es faci un estudi per saber quina és la millor forma de gestió de l’aigua al Vendrell.

Òscar Blasco, de Sí Se Puede, posa com a exemple el d’Olesa de Bonesvalls, on es va crear una cooperativa i tots els veïns són usuaris i propietaris de l’aigua. Blasco afirma que, amb el model actual, “els beneficis de l’empresa privada els paguem nosaltres, hi ha un increment de preus que amb gestió directa no hi seria i hi ha fuga de capitals perquè els beneficis se’n van fora del Vendrell”. També els preocupa que hi hagi un 40% de fugues d’aigua.

FER UN COMENTARI