L’Agrupació de Raimons organitza, per segon any, les Festes de Sant Raimon de Vilafranca. I com l’any passat, ho fa concentrant els actes en dos caps de setmana. Amb un pressupost de 15.000 euros, la festa major d’hivern s’allargarà del 18 fins al 27 de gener i programarà un total de 27 actes per a diferents públics.

El tret de sortida es donarà divendres 18 amb un castell de focs a la plaça del Penedès. Tot seguit, a la sala 1876 Vilafranca es farà el tradicional sopar de l’euro que acabarà amb un concert del grup local Trifàsic. L’endemà, el cor Xamusia actuarà a l’Auditori Municipal i hi haurà, també a la sala 1876, el ball de festes amb l’orquestra Hotel Cochambre. Tal com va fer-se l’any passat, enguany es continuen organitzant les sessions Espectacles als Bars, per apropar diferents disciplines artístiques en petit format; la primera sessió també tindrà lloc dissabte al vespre i nit hi comptarà amb jocs infantils, màgia, música beat box i rock & roll escampats per Cal Noi Noi, la Taverna del Vinseum, el Cafè del Coro i el Forat del Pany. Diumenge 20 a les dotze del migdia la Rambla Sant Francesc acollirà el 14è Concurs d’Estirar la Corda. A la mateixa hora hi haurà també un concert a l’Escorxador de l’Escola de música Clau de Sons i una ballada de swing a la plaça Sant Joan. A la tarda, a Cal Bolet, s’hi farà una cantada d’havaneres.

La segona setmana de Festes de Sant Raimon s’encetarà el dijous 24 amb el concert MusiCal Figarot, una jam session de música tradicional que comptarà amb Ivó Jordà, Carles Carbonell i Marcel Casellas i als quals s’hi podran anar afegint els músics que ho vulguin. El divendres a l’Agrígol tres enòlegs que formen part de l’Agrupació de Raimons dirigiran un maridatge de vins i xocolata, mentre que a les vuit a la Capella de Sant Joan s’hi celebrarà un concert sobre la vida de Sant Raimon a través de les músiques de l’època. L’endemà dissabte, les activitats començaran a la tarda amb activitats infantils a la plaça de Jaume I, seguides d’un concert de banda a càrrec de l’alumnat de l’Escola Municipal de Música, a l’Auditori municipal. A les vuit, se celebrarà un concert sorpresa, per saber l’emplaçament i caldrà anar seguint les pistes que s’aniran oferint al perfil @agrupacioderaimons. A mitjanit la sala 1876 acollirà la Festa dels Raimons amb The Papas and the Popo’s i al Forat del Pany hi haurà una nova sessió d’Espectacles als Bars amb un concert de jazz. El darrer dia, diumenge 27, començarà amb un vermut popular a la plaça Sant Joan amenitzat per Marcel Caselles Trio i continuarà amb una representació teatral a Cal Bolet a càrrec del grup de teatre dels Xicots i la projecció, a Cal Figarot, del darrer documental de Rai Puig, Solo in Papua.

Durant la presentació del programa de les Festes, Raimon Bové, en representació de l’Agrupació de Raimons, va destacar el fet que pràcticament tots els actes siguin gratuïts i va explicar que enguany han decidit entomar novament l’organització de les festes perquè l’experiència de l’any passat havia estat molt positiva i creien haver trobat un model participat. En aquest sentit, l’alcalde, Pere Regull va subratllar la quantitat i diversitat d’actes que s’organitzen i va agrair als Raimons la tasca organitzativa que duen a terme. Per la seva banda, el regidor de Cultura, Raimon Gusi, va reivindicar la figura de Sant Raimon com la d’un defensor del lliure debat i un home pacífic i va llençar la idea que aquest sant esdevingués, juntament amb Santa Maria de Foix, patró de la comarca.

 

FER UN COMENTARI