Les Fires de Maig de Vilafranca se celebraran de forma virtual del 22 al 24 de maig al web    firesdemaig.cat esdevenint la primera fira multisectorial virtual del país. D’aquesta manera, l’Ajuntament manifesta apostar per aquest format com a resposta a la situació actual que impedeix la realització d’unes fires presencials. L’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, ha explicat que, per la importància que tenen les fires dins del teixit econòmic i empresarial del Penedès, “amb les Fires de Maig virtuals es busca impulsar la reactivació econòmica i donar eines per a adaptar-se a la nova realitat. El trasllat a un entorn virtual de les Fires de Maig, fa d’aquestes les primeres fires multisectorials de tota Catalunya que se celebren en aquest format”.

Pàgines web en lloc d’estands
Tot i que les inscripcions es tancaran el proper 13 de maig, més de 70 expositors els han confirmat la seva participació en aquest certamen virtual. Les empreses que vulguin participar-hi s’han d’adreçar al correu electrònic firesdemaig@vilafranca.cat o al telèfon 628 170 527. Segons el regidor de Promoció Econòmica i Comerç, Joan Manel Montfort, l’objectiu de la fira virtual és crear “un aparador de l’activitat econòmica de la comarca i un espai de promoció i venda a través de la pàgina web de les fires. Partint d’aquest concepte, es crearan pavellons virtuals de cada sector –automoció, serveis i comerç, maquinària agrícola, entitats i enogastronomia, en els quals cada expositor comptarà amb una pàgina pròpia amb tota la informació de l’empresa i les oferetes i accions promocionals que oferirà per la mostra. A la vegada, el visitant podrà contactar directament amb l’expositor a través de diversos canals directes de comunicació.

Demostracions en directe
Els expositors també oferiran presentacions interactives a l’Espai Demo. La web de les Fires de Maig acollirà una sala virtual on els expositors podran fer presentacions i demostracions de productes o serveis concrets. La presentació es podrà seguir en directe a partir d’un programa d’activitats que es durà a terme al llarg dels tres dies de fira i al mateix temps s’enregistrarà perquè es pugui consultar sempre que es vulgui.

Activitats familiars també en línia
Les Fires de Maig també desenvoluparan en format 2.0 espais àmpliament consolidats com els espais Jugafira o Enogastronòmic. D’aquesta manera, per al públic familiar oferirà un programa d’activitats adreçada a joves i infants, amb activitats i tallers com conta contes, manualitats, música, màgia, etc.  Per altra banda, l’Espai Enogastronòmic es desenvoluparà com una aula virtual on tindran lloc tastos, showcookings de cuina, converses de referents del sector vinícola i gastronòmic…

FER UN COMENTARI