Les Fires de Maig, les primeres virtuals de Catalunya, amb 118 expositors

0
821
Imatge d'arxiu de les Fires de Maig.

Com s’havia anunciat, les Fires de Maig de Vilafranca seran virtuals. Seran les primeres fires de Catalunya de la pandèmia que es fan telemàticament, i tindrà la presència ni més ni menys que 118 expositors, amb una major presència d’expositors de la comarca del que era habitual: si el percentatge d’estands de l’Alt Penedès solia rondar el 80%, enguany representaran el 88% del total. I destaca la forta presència del comerç local, un sector força refractari a ser present a les Fires, a causa del seu cost. El fet que enguany la presència a les Fires de 2020 sigui gratuïta hi ha ajudat.

El grans números de la fira multisectorial de Vilafranca d’enguany són aquests: 31 expositors del comerç i serveis, 24 d’automoció, 21 d’equipament de la llar i deu de maquinària agrícola. Cada expositor tindrà el seu propi espai web dins la web de les fires i possibilitat de relació directa on line amb la clientela. També hi haurà pavellons d’entitats i associacions, d’alimentació, espai de preguntes freqüents, punt d’informació, espai demo (amb 21 activitats programades), espai Jugafira (amb 19 activitats) i espai enogastronòmic (amb 8 activitats virtuals).

Les Fires de Maig obriran aquest divendres a 1/4 de 10 del matí a l’espai web https://firesdemaig.vilafranca.cat/, i estaran obertes fins diumenge, amb accés lliure i sense inscripció. Divendres a 2/4 de 10 del matí Emili Duró oferirà la conferència inaugural, en streaming a través de youtube.

L’alcalde Pere Regull ha dit que “fa un mes ens plantegem no fer les Fires, com han fet en molts llocs del país, però ho consultem amb el sector privat” i s’opta per celebrar-les. El motiu és que les fires “són un reclam de tot un entorn, que el portes a un indret, mostres productes i serveis, i es creen contactes”. Per al batlle, “moure l’economia és fonamental” i, en definitiva, el que es farà de divendres a diumenge “són les Fires que podem fer”.

FER UN COMENTARI