48.113 persones, unes dues mil més que l’any passat, van visitar les Fires de Maig. El 87% d’aquest públic era de Vilafranca i comarca i un 10% era la primera vegada que s’hi passejava. Aquestes són algunes de les dades que s’han donat a conèixer avui i que s’han obtingut d’una enquesta feta a 441 persones al mateix espai firal.

El regidor de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic i Projeccció Exterior, Joan Manel Montfort ha explicat que aquest increment de visitants respecte al 2017 és significatiu, però ha recalcat que “el que ens interessa és que vagin a les Fires a comprar i que es generi moviment econòmic”. Segons ha fet públic, l’impacte econòmic total de les Fires va ser de 7,9 milions d’euros, la qual cosa significa que per cada euro invertit el retorn ha estat 64,5. Montfort ha precisat que aquestes dades s’obtenen de tenir en compte tots els paràmetres i que si s’acota únicament a Vilafranca, l’impacte és de 6.673.651 euros, és a dir 6,85 euros per cada euro invertit. El regidor ha explicat que cada dos anys l’Ajuntament encarrega un estudi d’impacte econòmic i que enguany l’empresa que el realitza ha canviat la metodologia “per això les xifres obtingudes enguany no són comparables amb les d’altres edicions, ja que els paràmetres analitzats són diferents”; els estudis d’impacte econòmic anteriors situaven la xifra per sobre dels dos milions d’euros.

Els membres de la comissió organitzadora fan un balanç positiu de les Fires. En el sector de l’automoció, per exemple, es van vendre directament 177 vehicles, 17 més que l’any passat, assolint la xifra de 3,8 milions d’euros. També han augmentat les degustacions de vi arribant a les 3.580, així com els assistents a les jornades tècniques, que han estat 337 més que el 2017. Pel que fa a la maquinària agrícola, el seu representant, Max Margalef ha explicat que cada vegada hi ha més visitants de fora la comarca “les Fires de Maig són les més importants de maquinària agrícola de tota la província de Barcelona i això fa que cada any hi vingui més gent de fora”.

De cara a pròxims anys, Joan Manel Montfort ha apuntat que es millorarà i potenciarà la Plaça del vi per intentar potenciar-la. Enguany, un 71% dels visitants diuen haver-ne fet ús.

FER UN COMENTARI