Les fires Temps de Vi i ExpoNadó situen Vilanova en el mapa

0
1128
Mayra Adell, Jordi Medina i Òscar Villagarcía, aquest dimarts, en roda de premsa.

Aquest dimarts s’han presentat les primeres valoracions de les fires Temps de Vi i ExpoNadó, celebrades els darrers dos caps de setmana. Dos esdeveniments, ha destacat el regidor de Promoció Econòmica, Jordi Medina, que situen Vilanova en el mapa d’activitats del país.

Òscar Villagarcía, un dels organitzadors de Temps de Vi, s’ha mostrat satisfet de com es va desenvolupar la setena edició de la fira. Malgrat que el diumenge va ser pràcticament inhàbil per culpa de la pluja, dissabte i diumenge es va registrar una major afluència de públic que en l’anterior edició. En total, al llarg dels tres dies, es van servir 40.000 degustacions, només un 10% menys que l’any passat.

Villagarcía ha qualificat d’ “encert” la incorporació del Teatre Principal com a nou espai de tast i ha destacat la capacitat d’atracció dels tastos i maridatges, tant els programats en equipaments culturals i restaurants de la ciutat com els organitzats a alta mar. “Tots ells ja havien exhaurit les entrades dies abans”, ha recalcat. També ha valorat molt positivament la gran acollida que van tenir noves activitats com un tast de vinagres amb la seva aplicació gastronòmica o el maridatge de vi i pa amb Jordi Morera, premi a millor forner del món 2017.

Per la seva banda, Mayra Adell, organitzadora de l’Exponadó, ha avançat que, malgrat no disposar de dades definitives, la fira va superar clarament els 31.000 visitants de l’any passat. De fet, creu que podria haver arribat a les 45.000 persones. Adell també ha revelat algunes dades extretes de les 5.000 enquestes efectuades, de les quals se’n desprèn que un 36% dels visitants va assistir a la fira per primera vegada i que més de la meitat procedia de fora de la comarca. Els enquestats, a més, van valorar la fira amb un 4,7 sobre 5.

Tant Temps de Vi com l’ExpoNadó s’han convertit en fires referents en els seus respectius àmbits i en dos esdeveniments que contribueixen a dinamitzar econòmicament la ciutat. Segons un estudi encarregat per l’Ajuntament, l’any passat van deixar un impacte econòmic de 3,4 i 2,7 milions d’euros, respectivament.

FER UN COMENTARI