Les Gunyoles, Sant Quintí i Torrelavit organitzen els seus pessebres vivents

0
1473
Dimonis a l'infern, en una escena del Pessebre Vivent Parlat de les Gunyoles.

Les Gunyoles, Sant Quintí i Torrelavit organitzen durant les festes nadalenques els tradicionals pessebres vivents. A Torrelavit es farà un únic dia, el diumenge 29 de desembre, de 6 a 8 de la tarda, albarri al Vilet, amb la participació d’un centenar de veïns i veïnes del poble. El preu de les entrades és de 4 euros per a majors de 8 anys i d’un euro per a infants de 3 a 7 anys.

A Sant Quintí es farà aquest dissabte i diumenge a la tarda, pels carrers del nucli antic. Són quadres plàstics en entrades de les cases quintinenques, que representen oficis antics i fragments de la vida quotidiana de la Palestina de fa 2.000 anys. Hi prenen part més de 200 quintinencs i quintinenques.

Finalment, tot el poble de les Gunyoles s’implica en un pessebre que distingeix el poble de la resta de representacions nadalenques de pessebre vivent, ja que és parlat, hi prenen part 200 persones, es fa a la serra de les Gunyoles (a l’aire lliure) amb 13 quadres escènics (quatre d’estàtics, nou de parlats) i hi ha representacions en set dies festius.

Les representacions van començar diumenge passat i també n’hi haurà els dies 22, 25, 26 i 29 de desembre, 1 i 12 de gener. Cada dia començaran les actuacions a partir de les 6 de la tarda, exceptuant el de cloenda, que ho farà mitja hora més tard perquè més d’hora comença a clarejar. El preu de les entrades serà de 8 euros per als adults i de 4 euros per a infants d’entre 6 i 12 anys. Un percentatge de l’entrada es destinarà a la Marató de TV3.

Els quadres seran els mateixos d’altres edicions. Enguany (43a edició), l’organització ha canviat tota la il·luminació, que passa a ser amb llums led, de manera que obtindran un estalvi energètic superior al 50%. Amb tot, com que la instal·lació és soterrada, poc ho notarà el públic.

Com és habitual, el recorregut començarà a la Societat, des d’on el públic travessarà el poble i anirà en direcció a la cova de pedra natural ubicada a la muntanya de la serra de les Gunyoles, per fer un circuit circular que anirà desfilant per davant dels quadres fins a tornar al poble.

FER UN COMENTARI