Les obres de la rambla de la Girada de Vilafranca, a partir del 16 d’agost

0
173

L’Ajuntament ha comunicat que les obres de reurbanització i naturalització del tram alt de la rambla de la Girada començaran el 16 d’agost. Anteriorment, havia manifestat la voluntat de començar-les el mes de juliol. Serà en el tram comprès entre els carrers Josep Irla i Josep Tarradellas, incloent-hi una part de la plaça dels Països Catalans. El projecte ha estat redactat per l’equip d’arquitectes Batlle & Roig, el mateix que va redactar tot el projecte urbanització de la cobertura de les vies del tren, amb l’objectiu de fomentar la connexió i la continuïtat amb el parc sobre l’eix ferroviari.

El projecte preveu la reurbanització de 4.348,2 m2 i les obres han estat adjudicades amb un import de 822.546,29 euros, que parcialment seran subvencionades per la Diputació de Barcelona. S’hi preveu l’ampliació i l’enjardinament de tota l’amplada del carrer, de manera que no hi puguin passar ni estacionar els vehicles (amb l’excepció dels d’emergències) i sigui un espai exclusiu per a vianants i bicicletes. El terra serà de paviments drenats per aprofitar l’aigua de pluja per al reg dels arbres. El projecte preveu mantenir la filera de plàtans centrals, eliminar els arbres més petits més propers a les façanes i plantar-ne de nous.

El projecte també preveu millorar l’eficiència de l’enllumenat públic, instal·lar nou mobiliari urbà en unes terrasses centrals amb jocs infantils, passarel·les d’accés per creuar espais vegetats, entre altres. La previsió és que la data aproximada de finalització dels treballs sigui el febrer de 2023, uns mesos abans del que s’havia anunciat.

El projecte arriba en un moment de gran contestació social per part del veïnat del tram alt de la rambla de la Girada per les sovintejades molèsties que causen, principalment de nit, les terrasses dels bars que s’hi succeeixen un al costat de l’altre. Fa un mes van començar a aparèixer pancartes en nombrosos balcons per denunciar els sorolls. “Prou sorolls” i “Volem dormir” són alguns dels missatges que s’hi poden llegir. Els problemes venen de lluny, es van multiplicar a partir del desconfinament i aquesta primavera, amb l’obertura d’un bar musical que es va arribar a anunciar com a discoteca, s’han multiplicat exponencialment. Crits al mig de la rambla quan tot està en silenci, baralles, música a un volum que se sent des de dins dels habitatges, cotxes amb música forta o accelerades i frenades a la rambla, castells de foc de matinada, etc., són algunes de les queixes que manifesten. El veïnat va demanar a l’Ajuntament que fes controls de so per conèixer el volum de decibels a què s’arriba, però la resposta ha estat negativa i només els ofereix com a solució que cada vegada que hi hagi un problema, truquin a la Policia Local.

FER UN COMENTARI