El ple de dimarts de l’Ajuntament de Vilafranca va debatre i aprovar (amb els vots a favor de Junts x Vilafranca, PSC i Cs i l’abstenció d’ERC i VeC) autoritzar la licitació anticipada de les obres pendents d’acabar del Vinseum.

Les empreses abandonen
Francisco Romero, regidor d’Urbanisme, va explicar que la Unió Temporal d’Empreses a la qual se li va adjudicar l’obra l’any 2017 (Constructora Calaf i Excavacions Che) fa unes setmanes va comunicar a l’Ajuntament que renunciava a l’obra a causa de l’increment de costos que els suposen les modificacions del projecte que s’han hagut de fer a causa de les troballes de les excavacions arqueològiques fetes al solar.

L’excavació i la modificació del projecte han fet que les obres portin una demora de gairebé un any. Com que el projecte està subvencionat amb 2 milions d’euros del fons FEDER, el novembre del 2020 l’Ajuntament ha de certificar que el 70% de l’obra està feta. És per això que l’equip de govern ha decidit actualitzar i revisar el projecte i treure’l de nou a licitació. Aquesta revisió suposarà un increment de 695.000 euros. Per Romero, si el gener s’adjudica de nou l’obra, hi haurà temps per complir els terminis.

En la votació per aprovar la nova licitació ERC i VeC es van abstenir i van apuntar una mala gestió del govern davant una de les obres més importants de la ciutat.

FER UN COMENTARI