Les obres que tallen la línia de Rodalies de Sant Sadurní a Martorell s’allargaran fins al 13 de desembre

0
1302

Les obres del gestor d’infraestructures ferroviàries Adif al túnel de Martorell, que té tallada la línia de Rodalies entre Sant Sadurní i Martorell, van en retard. Ja van començar tard i ara Renfe ha anunciat que també acabaran un mes més tard del que estava previst. D’aquesta manera, el servei de busos llançadora alternatiu entre la capital del cava, Gelida i Martorell es mantindrà fins al 13 de desembre.

Les obres estaven programades inicialment del 17 de juny al 30 d’octubre, coincidint sobretot amb les vacances universitàries i també amb l’estiu, que és el període de l’any amb menor nombre de passatgers, però ja van començar un mes més tard, el 25 de juliol, amb previsió que s’allarguessin fins al 15 de novembre. Ara serà el 13 de desembre.

Els treballs al túnel de Martorell són necessaris per a la construcció del corredor mediterrani i afecten la circulació de trens de la línia R4. També tenen com a afectació indirecta la resta d’usuaris de la línia R4 entre Sant Vicenç de Calders i Sant Sadurní. A més a més, el tram entre Sant Sadurní i Santa Margarida i els Monjos també està afectat ja que hi ha una única via en funcionament i això suposa que només hi passi un tren cada hora en cadascun dels sentits.

Aquesta situació ha provocat importants greuges i molèsties als usuaris de Rodalies, que han vist incrementat el temps de trajecte fins a Barcelona (principal destinació). Davant d’aquesta situació l’Ajuntament de Sant Sadurní va sol·licitar a la Direcció General de Transports i Mobilitat de la Generalitat un reforç del servei regular d’autobús fins a Barcelona.

El director general de Construcció d’Adif, Juan Pablo Villanueva, va expressar en una reunió telemàtica la setmana passada amb les alcaldies de Gelida, Sant Sadurní, Subirats, la Granada i Vilafranca, el seu compromís que el 13 de desembre es normalitzi la circulació de trens. També els va explicar que el calendari d’execució de les obres s’havia hagut de reprogramar per factors externs, com la vaga del personal de circulació d’Adif a Barcelona en horari nocturn, o les afectacions provocades per la covid-19.

FER UN COMENTARI