Les platges del Vendrell no tindran bandera blava aquest estiu

0
606

Les platges del Vendrell no tindran penjada la bandera blava aquest proper estiu. Així ho ha decidit l’Ajuntament, segons va dir la setmana passada la regidora de Platges, Bárbara Peris, a través de TV El Vendrell. Les reaccions no s’han fet esperar. La decisió, sense precedents al municipi i a tot el litoral penedesenc, ha aixecat força polseguera al Vendrell, que sempre –des de fa 32 anys– havia tingut bandera blava a les platges del Francàs, Coma-ruga i Sant Salvador (no pas a les Madrigueres).

Posats en contacte amb la regidora Peris, aquesta ha declinat donar explicacions fins un cop passat el ple municipal de dilluns de la setmana que ve.

Entre els qui han manifestat estupefacció per la decisió, i s’hi han mostrat en contra, hi ha el primer grup de l’oposició, Som Poble-ERC, que a través del regidor Lluís Navarrete, que recorda que “tots els grans municipis turístics costaners del litoral tarragoní la tenen”. Navarrete es queixa a més que la decisió de no demanar la bandera blava s’ha pres sense cap informe sobre l’impacte econòmic que això pot tenir per al Vendrell.

També Xarxa Vendrellenca, l’entitat que aplega les associacions veïnals del municipi, ha manifestat la seva oposició a renunciar a aquest distintiu de qualitat de les platges. Antonio Garcia Leal, el seu portaveu, ho considera “una decisió dolenta per al turisme del nostre municipi” i que “no és el moment de fer experiments com aquest”, després d’un any en què el comerç i el turisme han estat molt castigats.

La bandera blava és un distintiu que atorga cada any l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor, que té un abast internacional. Valora la gestió ambiental, la seguretat, les instal·lacions, la prestació òptima dels serveis i la informació i l’educació ambiental, i també exigeix a les platges una qualitat de l’aigua excel·lent.

FER UN COMENTARI