Les pluges porten l’optimisme als Bombers del Baix Penedès, malgrat el mal estat de molts hidrants

0
1405
Bombers i agents forestals temporals que han participat en el pla d’ocupació, davant del parc de Bombers del Vendrell.

Joan Borràs, cap del parc de Bombers al Baix Penedès, afirma que per primer cop en molts anys encaren la campanya de prevenció d’incendis de l’estiu amb normalitat, atès que les pluges que han caigut el passat hivern i durant la present primavera els ha fet sortir de la situació d’excepcionalitat que venia sent habitual els últims anys. “La pluja ens ajuda a fer una campanya forestal amb riscos coherents amb el que és normal”, diu amb prudència, Borràs, que preveu començar-la a mitjan mes de juny, “amb un juliol calent, però no avançada al mes d’abril o maig” i allargant-se fins a l’octubre o novembre. En qualsevol cas, el cap dels Bombers baixpenedesencs afirma que és molt millor la vegetació alta que provoca la pluja, que la sequera dels últims anys.

Hidrants en mal estat
Des del mes de gener i per espai de mig any, cinc persones han estat contractades pel Consell Comarcal en el marc d’un pla ocupacional que s’encarrega d’ajudar a la gestió forestal i a la revisió d’hidrants per tota la comarca exceptuant el Vendrell, Calafell i Masllorenç. Per una banda, aquests cinc agents forestals provisionals han netejat lleres de rius (com darrerament al Pont de Ferro, a l’Arboç), han aclarit boscos i camins d’accés a basses d’aigua; per altra banda, han resseguit els centenars d’hidrants que hi ha en polígons industrials i zones perifèriques de nuclis urbans, a tocar de la forest, per tal de comprovar-ne el funcionament. I han descobert que vora el 20% d’hidrants estan en mal estat, per motius diversos: per manca de manteniment, per actes de vandalisme (robatori de peces, trencament de parts de l’hidrant…), manca de manera d’obertura, inundació, bloqueig… Es donen molts casos en què l’hidrant fa anys que no s’obre i això fa que la vàlvula s’espatlli: no s’obre quan s’intenta, o no es pot tancar després.

En aquests cassos, s’informa l’Ajuntament per tal que la companyia d’aigües ho arregli i intentar evitar, com ha passat, que quan s’hagi de menester, no funcioni.

FER UN COMENTARI