Les sardines en llauna tenen els mateixos beneficis que les sardines fresques?

0
947
Contingut patrocinat per

Coneixes els beneficis de les sardines? Aquest peix, que pertany al grup dels peixos blaus, es caracteritza per tenir un alt contingut en greix, principalment de la família Omega 3. De fet, comparades amb altres peixos blaus, les sardines són les que en tenen més. Una ració de sardines (125 g) quasi cobreix el 100% de les necessitats de consum de greixos que es recomanen en un dia.

Tot i que pugui semblar contradictori, has de saber que tant les sardines en llauna com les sardines consumides fresques tenen els mateixos beneficis. Tot i això, les sardines en llauna són més riques en calci. Vols saber-ne el perquè?

Perquè te’n facis una idea, una sardina fresca conté, aproximadament, uns 50 mg de calci per cada 100 grams. En canvi, les sardines en llauna –sempre que es conservi l’espina-, en tenen entre 200 mg i 250 mg. La raó es troba en el tractament tèrmic al qual se sotmet la sardina per fer la conserva, que fa que l’espina s’estovi i una part del calci passi a la carn. A més, les sardines contenen també vitamina D, imprescindible perquè el calci s’absorbeixi de manera òptima pels teus ossos. I recorda menjar-te sempre que puguis l’espina!

En relació amb els seus beneficis, les sardinetes de llauna són riques en proteïnes, que contribueix a un bon desenvolupament muscular; vitamina B3, que no només ajuda a reduir el colesterol, sinó que també destaca pel seu paper preventiu en malalties com l’artritis. També contenen vitamina B12 que juga un paper rellevant en la protecció cardiovascular, en la prevenció d’algunes anèmies i, a més, exerceix un paper crucial en la producció de substàncies químiques cerebrals que poden ajudar a reduir el risc de depressió.

A més, són riques en calci, que contribueix significativament a millorar la qualitat dels ossos, iode, que ajuda a regular el nivell d’energia i el funcionament cel·lular i fòsfor, que afavoreix la salut òssia i dental i manté l’equilibri del PH de la pell. Finalment, també tenen vitamina D, una vitamina que contribueix en la millora del sistema immunitari i també se la relaciona amb la prevenció d’alguns tipus de càncer i àcids grassos omega-3, comuns als peixos blaus, i que són reconeguts pels efectes beneficiosos per a la salut cardiovascular, gràcies a les seves propietats antiinflamatòries i anticoagulants.

A més, les sardines han demostrat ser aliades en la lluita contra la diabetis, alhora que contribueixen a la reducció del colesterol i els triglicèrids, sent un aliment complet i saludable!

FER UN COMENTARI