Les “Sinestèsies” de Mònica Castanys, al Fòrum Berger Balaguer de Vilafranca

0
293

El Fòrum Berger Balaguer de la Fundació Pinnae acollirà del 18 de novembre al 12 de desembre l’exposició “Sinestèsies”, de Mònica Castanys. La col·lecció és un recull de les seves obres més recents, pintures plenes de vida, ritme i color, que es complementarà amb un catàleg de la mostra, editat per Pinnae, que inclou un text del crític d’art Eduard Camps. La inauguració de l’exposició serà dijous a les 7 de la tarda, amb la presència de l’autora barcelonina.

“Sinestèsies” consta d’una vintena de pintures d’ambients urbans que volen despertar noves sensacions i sinestèsies. Contràriament a anestèsia (cap sensació), parlem de sinestèsia quan una sensació és percebuda a través de diferents sentits. I en aquest cas, Castanys tradueix mitjançant la pintura el que ha vist i el que ha sentit, amb un estil de pinzellada molt expressiva.

D’altra banda, fins aquest diumenge es pot visitar al mateix espai l’exposició solidària amb l’esclerosi lateral múltiple “Avui és el millor dia”, que aplega 18 fotos de gran format de paisatges del delta de l’Ebre d’Ildefons Oliveras, amb les quals transmet esperança davant del canvi climàtic. La Fundació destinarà l’import recaptat per la venda de les fotos  a un projecte de la lluita contra l’ELA. A més, també s’hi pot adquirir el conte il·lustrat solidari “Mà Amiga i unes postals fotogràfiques d’Oliveras, amb el mateix objectiu solidari.

FER UN COMENTARI