Les tertúlies d’estiu del VINSEUM es faran a quatre cellers de la comarca

0
988
Els actes seran gratuïts i quedaran enregistrats per Ràdio Vilafranca. // LA FURA

El VINSEUM, Museu de les Cultures del Vi de Vilafranca, juntament amb la Llibreria La Cultural, Penedès Televisió i la Biblioteca Torras i Bages reprenen la setmana vinent el cicle Tertúlies d’estiu al voltant d’obres literàries, que enguany arriba a la sisena edició. Per primera vegada, i per adaptar-se a les mesures de seguretat que exigeix la situació actual, les tertúlies no es duran a terme al pati del museu del vi sinó que es traslladaran als jardins de quatre cellers de la comarca.

Com cada any, les tertúlies comptaran amb la participació de periodistes i col·laboradors de Penedès Televisió i Ràdio Vilafranca, però aquesta vegada no es retransmetran en directe, sinó que es gravaran per la seva retransmissió posterior.

Xavier Fornos, director del VINSEUM, afirmava que les novetats són canvis positius: “fins ara les tertúlies acollien un centenar de persones a cada sessió, però el canvi de localitat farà que hi pugui haver més assistents a la vegada que fem créixer la implicació del territori amb l’aportació dels jardins entre vinyes dels quatre cellers participants”. Per Fornos, la represa de les tertúlies d’estiu és una oportunitat per tornar a engegar les activitats enoturístiques del museu i dels cellers de la zona, que darrerament s’havien vist obligades a fer una aturada a causa de la covid-19.

Per la seva banda, Jordi Romeu de la llibreria La Cultural exposava la programació del cicle d’enguany: “a aquesta edició, a diferència de les anteriors, hi predomina la novel·la. Així, el 8 de juliol Laia Santís i Josep Maria Soler presentaran al celler d’Eudald Massana Noya Ca la Wenling de Gemma Ruiz, una novel·la que reivindica el col·lectiu invisibilitzat de les dones migrades, en aquesta ocasió a partir d’una dona xinesa que s’instal·la al barri de Gràcia de Barcelona a treballar fent la manicura. El dia 15 Joan Beumala presentarà a Can Bas El primer capità d’Enric Calpena, que presenta la figura de Joan Gamper; i el dia 19 de juliol Josep Maria Soler presentarà al Celleret de Torres Boulder d’Eva Baltasar, l’aclamada autora de Permagel. Finalment, el 5 d’agost, Laia Paretas presentarà a les caves Nadal Èxit de Roger Pera, una autobiografia que repassa l’addicció a la cocaïna de l’actor i explica com va aconseguir sortir-se’n”.

Les sessions es faran a les 20.30h i s’acompanyaran d’un tast a càrrec de cadascun dels cellers participants i formatges de Xerigots, i comptaran amb la col·laboració dels treballadors de la Biblioteca Torras i Bages. Caldrà fer reserva prèvia a través de la pàgina web entrades.vinseum.cat.

 

FER UN COMENTARI