L’escola Arjau de Vilanova incorpora els esports nàutics a l’assignatura d’educació física

0
1110

L’escola Arjau de Vilanova és un dels set centres educatius de Catalunya que participen durant la recta final d’aquest curs en una prova pilot per incorporar els esports nàutics a l’assignatura d’educació física.

La iniciativa s’emmarca en el programa Esport Blau Escolar, impulsat conjuntament per la Federació Catalana de Vela, la Secretaria General de l’Esport i el Departament d’Ensenyament, amb l’objectiu de familiaritzar els alumnes amb la pràctica de la vela. Es tracta de l’equivalent a l’Esport Blanc Escolar, que ja fa anys que s’està duent a terme en els centres escolars de municipis del Pirineu i Prepirineu.

En el cas de Vilanova, les activitats es duen a terme en col·laboració amb el Club Nàutic de Vilanova. Els alumnes de cinquè de primària s’inicien en el patronatge de Raqueros, embarcacions col·lectives, per després passar a una barca més petita de dos o tres ocupants que ja poden dominar sols amb el suport extern d’un monitor des d’una llança. Més enllà de la vessant esportiva, el projecte vol fomentar el coneixement de l’entorn marí i treballar valors com el treball en equip o el respecte pel medi ambient.

FER UN COMENTARI