Aquest any l’escola Cristòfor Mestre de Vilafranca fa quaranta anys i per celebrar-ho es faran diferents activitats al llarg del curs, algunes adreçades als alumnes i altres als exalumnes. Com a acte de celebració els alumnes de 6è han tingut la iniciativa de fer entrevistes als antics alumnes del centre, per veure com ha canviat l’escola des que va obrir les portes l’any 1982.

L’escola Cristòfor Mestre es va inaugurar el setembre del 1982, es va construir en un descampat als afores de Vilafranca, sobre uns terrenys cedits per l’Ajuntament. Se la va batejar amb aquest nom en memòria de Cristòfor Mestre i Artigas, un reconegut enginyer agrònom, tècnic en viticultura i tecnologia del Penedès, director de l’Estació Enològica de Vilafranca entre 1907-1948 i creador del primer laboratori de microbiologia enològica de l’Estat espanyol. El centre sempre ha estat públic i mixt. Aquest curs el col·legi té més de 450 alumnes distribuïts en dues línies d’I3 a 6è, amb una tercera a 5è. Compta amb més de 30 mestres que hi treballen.

Durant aquests quaranta anys l’escola ha estat sempre dirigida per directores, en total n’ha tingut cinc. Susana Jordán n’és l’actual i anuncia que durant aquest any s’aniran celebrant diferents actes per commemorar el 40è aniversari. Una de les primeres accions que es faran és la renovació de la biblioteca de l’escola.

La redacció d’aquesta notícia és una de les activitats que han fet els alumnes de sisè de l’escola per celebrar l’aniversari. Ells mateixos han treballat a classe com es fa una notícia i han escrit aquesta perquè es publiqui als mitjans de comunicació. Aquests mateixos alumnes també són els que s’encarregaran de fer una altra activitat per l’aniversari: fan una crida a exalumnes del centre per realitzar-los una entrevista per poder saber com era l’escola abans i conèixer diferents aspectes relacionats amb aquests quaranta anys. Tots els exalumnes interessats a participar en aquesta iniciativa s’han de posar en contacte amb l’escola per telèfon, al 938 904 582, o per correu electrònic a [email protected].

FER UN COMENTARI