Aquest 2016 l’escola municipal d’art Arsenal compleix 45 anys i per commemorar aquesta important efemèride s’han programat diverses activitats al llarg de l’any. El tret de sortida es va donar aquest dilluns amb un acte públic celebrat a la Sala dels Trinitaris que va comptar amb la presència del director de l’escola, Albert Abella, l’alcalde Pere Regull, la regidora d’Ensenyament, Xell Montserrat i la directora territorial d’Ensenyament de Barcelona comarques, Lluïsa Nicolau.

Xell Montserrat va obrir el torn de parlaments destacant el reconeixement que ha assolit l’escola, que l’ha convertit en un dels centres referents a Catalunya en l’àmbit de la joieria. Ho va atribuir als ensenyaments de qualitat que s’hi imparteixen i a la modalitat dual, un sistema que no només forma alumnes dins del centre sinó que també ofereix pràctiques laborals a l’exterior.
Albert Abella, per la seva banda, va tenir missatges d’agraïment per “qui va imaginar, fa 45 anys, una escola d’art al Penedès”. També va agrair l’aposta de l’Ajuntament per la inversió efectuada al centre, que ha permès disposar d’unes instal·lacions adequades a la disciplina artística, i al departament d’Ensenyament de la Generalitat que, “després d’anys formant part d’un satèl·lit difícil d’ubicar, finalment ha situat les escoles municipals d’art dins el mapa educatiu de Catalunya”.

Lluïsa Nicolau, en nom del Govern de la Generalitat, va fer una crida al treball conjunt entre l’escola, Ajuntament i el departament d’Ensenyament per tirar endavant aquest i d’altres projectes educatius.

Pere Regull va cloure l’acte recordant el punt d’inflexió viscut el 2009 “quan, en plena crisi i amb una davallada del pressupost municipal del 20%, ens vam plantejar tancar l’escola”. “Finalment vam optar per apostar-hi, municipalitzar-la i fer-hi una inversió”. “Una aposta”, va afirmar, “que ha valgut la pena, ja que ha permès mantenir l’Arsenal com un centre de referència a Catalunya que ens dóna prestigi i ens projecta a l’exterior”.

Inversió de 750.000 euros
Els darrers dos anys l’Ajuntament de Vilafranca ha destinat 750.000 euros per executar unes obres de remodelació integral al centre. Els treballs, segons Albert Abella, no només han permès redistribuir els espais per adaptar-los a les necessitats d’una escola d’art, sinó que també han suposat guanyar nou aulari, sala de professors i despatxos.

La inversió també ha contemplat l’adquisició de noves eines de treball per a la formació de l’alumnat i la remodelació de totes les instal·lacions per millorar el confort.

FER UN COMENTARI