El claustre dels Trinitaris ha acollit l’acte que dona el tret de sortida al cinquantè aniversari de l’Escola Municipal d’Art Arsenal. El director de l’escola, Albert Abella, acompanyat de l’alcalde de Vilafranca del Penedès, Pere Regull, i la regidora d’Educació, Xell Montserrat, han presentat els projectes que l’escola ha desenvolupat recentment i han desplegat una pancarta per commemorar els 50 anys de l’escola.

“Es tracta d’un dels actes més importants que ha de celebrar Vilafranca del Penedès”, ha dit la regidora, que ha insistit en el bagatge i l’empenta de l’escola, “per la seva vocació de fer Penedès, amb alumnes que no només són de Vilafranca, sinó d’arreu de la comarca”.

El director de l’escola, Albert Abella, ha fet un recorregut per la història del centre, des dels seus inicis l’any 1971 fins a l’actualitat. “Fa 50 anys ja hi havia l’embrió del que és avui dia l’escola, un centre de referència amb formes d’ensenyar que ens fa únics”, ha dit Abella. I és que amb la posada en marxa dels cicles de grau mitjà i superior, “l’escola va aconseguir ampliar les opcions de molts joves en una etapa molt important de les seves vides, fent una tasca social i pedagògica”, afegeix.

Pel que fa els actes del cinquantè aniversari, el director explicat que els més importants es faran l’any que ve, amb la presentació de la nova imatge del centre. Des d’ara i fins el Nadal, però, també es faran algunes activitats, tot i que seran de caire més intern, com per exemple, la creació de marcs i quadres per commemorar l’efemèride.

Per la seva banda, l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, ha defensat l’aposta de l’ajuntament per la contunïtat del centre, “malgrat les dificultats que ha viscut durant molts anys”. Regull ha criticat la decisió de la Generalitat de reduir les seves aportacions a l’escola en un 40%, passant d’un 60% a un 20%, i ha demanat una aposta “més clara que posi en valor la feina que es fa des del centre”. En aquest sentit, el batlle ha apuntat que l’Ajuntament de Vilafranca “ho va tenir clar” i que “si l’escola ha arribat al mig segle de vida, vol dir que s’estan fent les coses bé”.

FER UN COMENTARI