L’escola d’Art Arsenal de Vilafranca, pionera impartint un mòdul de sostenibilitat aplicada a l’art

0
364

L’Escola Municipal d’Art Arsenal, de Vilafranca del Penedès, ha introduït un nou mòdul de Disseny i Sostenibilitat en el seu pla d’estudis de Cicles Formatius que ofereix. De fet, aquest segon quadrimestre del curs ja l’ha implementat en els tres cicles de grau superior que s’imparteixen al centre: Gràfica impresa, Gràfica audiovisual i Joieria artística.

El director de l’Arsenal, Albert Abella, refermava que la sostenibilitat constitueix “un eix estratègic de l’escola”, explicava que el nou mòdul compta amb el reconeixement i l’autorització del Departament d’Educació de la Generalitat i que no els consten altres iniciatives similars al país: “Som pioners a nivell de cicles artístics i de Formació Professional a Catalunya. L’estem impartint de manera experimental aquest segon quadrimestre de curs amb la voluntat d’incorporar-lo plenament el curs vinent”, indicava.

La regidora d’Educació, Xell Montserrat, va remarcar que els continguts del mòdul de Disseny i Sostenibilitat s’han desenvolupat amb el suport del Servei de Promoció Econòmica i Comerç de l’Ajuntament, “en particular del programa d’Economia Circular, tot aprofitant les seves aliances amb la Universitat Politècnica de Catalunya (escoles de Vilanova i Terrassa), la Diputació de Barcelona i diversos clústers i federacions empresarials”. Per la seva banda, el regidor de Joan Manel Montfort, de Promoció Econòmica i Comerç, ha recordat que l’Ajuntament aposta per l’economia circular des del 2019, “un projecte potent, d’àmbit supramunicipal i transversal, on hi participen entitats i col·laboradors per aprofitar millor els recursos i residus que genera el territori. Entenem que el futur va per aquí i és important que els joves prenguin consciència  de l’aprofitament dels recursos mitjançant aquest mòdul de Disseny i sostenibilitat”.

 

FER UN COMENTARI