L’Escola d’Enoturisme ofereix nous cursos enfocats al futur

0
178
La regidora d'Educació, Xell Montserrat, i la directora de l'Escola d'Enoturisme, Ester Garcia. // LA FURA

Aquest matí l’edifici de l’Enològica de Vilafranca ha acollit la presentació de les novetats de l’Escola d’Enoturisme, amb la presència de la regidora d’Educació de la capital altpenedesenca, Xell Montserrat, i la directora de l’escola, Ester Garcia.

Aquest curs arrenca la tercera edició del Cicle Formatiu de Grau Superior de Guia d’Enoturisme en modalitat Dual que s’imparteix a l’Escola d’Enoturisme de Catalunya, amb seu a Vilafranca. Aquesta formació professional, reconeguda pel Departament d’Educació en el Pla de Formació de Catalunya, comprèn enguany alumnes d’entre els 18 i els 52 anys i ja ha ocupat 13 de les 14 places disponibles. La directora de l’escola, Ester Garcia, comentava que malgrat el context actual hi ha hagut més interès de l’alumnat en general en aquest i altres cursos que s’ofereixen des de l’escola especialitzada en l’enoturisme.

“El 67% dels alumnes que han acabat la primera promoció d’aquest cicle, que dura dos anys i finalitzava al juny, ja estan treballant i més de la meitat ho fa al mateix lloc on van fer les pràctiques. Això ens demostra que la formació dual és una bona opció formativa i que s’adapta a les necessitats de l’alumnat però també a les de les empreses del sector del vi i del turisme”.

Idiomes, xarxes i futur

En aquesta línia, aquest curs l’escola ha creat tres cursos nous de formació contínua. Un d’aquests cursos buscarà formar l’alumnat interessat en la venda de productes i serveis de manera internacional en anglès i francès; en un altre mòdul formatiu es podran aprendre mètodes d’adaptació al turisme del futur i a les seves innovacions constants, sobretot en l’àmbit de màrqueting; i també hi haurà un mòdul centrat en enfortir la marca en l’entorn digital.

“Com que som un centre sectorial i especialitzat en enoturisme, constantment busquem què interessa al sector i què es necessita en l’àmbit formatiu. Amb aquests cursos mirem d’oferir continguts que poden donar resposta a les necessitats actuals i futures de l’enoturisme”, explicava Ester Garcia.

Garcia comentava que l’escola s’ha adaptat a les mesures de seguretat que requereix la situació derivada de la covid-19 actual: “hem preparat les aules perquè cadascú tingui la seva taula, hi ha gel hidroalcohòlic a totes les entrades i sortides i els passadissos estan senyalitzats. També hem mirat de preparar al màxim l’educació virtual, per si hi ha alumnes o professors que no es poden desplaçar fins aquí. De fet, no hem aturat la formació sinó que ja des del primer moment la vam adaptar per assegurar la seva virtualitat total. Per a aquest curs ens hem marcat com a objectiu poder assegurar la presencialitat dels alumnes i també que aquests puguin assolir tots els continguts dels cursos, ja sigui des d’aquí com des de casa”.

La regidora d’Educació, Xell Montserrat, comentava que des de l’Ajuntament “recolzem tot el que es fa a l’Escola d’Enoturisme i seguirem apostant per tots els cursos que s’hi pfereixen, perquè sabem que és una educació de qualitat, que s’adapten al sector del vi i que amb els seus projectes reforcen la singularitat del territori vitivinícola”.

FER UN COMENTARI