Aquest curs l’Escola Montcau de Gelida ha vist com es tancaven dos dels quatre blocs (edificis) del centre. El Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya ha decidit clausurar-los per l’aparició d’esquerdes a diferents façanes d’ambdós edificis, tot i que  aquestes ja fa dos anys que van aparèixer. “hem perdut dues terceres parts de l’espai de menjador, ens hem quedat sense la biblioteca i sense vuit aules”, denunciat l’AMPA de l’escola. A més, també es queixen que per pal·liar aquest tancament el Departament ha instal·lat un nou mòdul que ha retallat considerablement l’espai de pati.

Segons l’AMPA, ni l’Ajuntament, ni la direcció de l’escola tenen informació sobre què preveu fer el Departament: “és un greu error no informar a les famílies sobre com està la nostra escola, què han de fer i com ho han de fer. Desconeixem quines propostes té el Departament sobre el centre i quin futur té”. A més, diuen que a les portes del període de preinscripcions no saben quina informació ha de traslladar l’AMPA a les famílies que estiguin interessades a portar els seus fills a l’escola.

L’Escola Montcau va ser construïda el curs 1976/1977 i actualment compta amb una línia de P3 i dues de P4 a 6è. En total hi estudien 316 alumnes. L’edifici ja va ser rehabilitat l’any 1998 quan es van sanejar i reomplir tots els fonaments de l’edifici perquè presentaven greus deficiències.

Es dona el cas que el passat mes d’octubre la Generalitat va treure a licitació el projecte per dissenyar i executar l’arrenjament de l’edifici, amb un valor de 3,5 milions d’euros, però ni escola ni Ajuntament en tenen coneixement.

 

FER UN COMENTARI