El pròxim 6 de novembre un conjunt de música de cambra de l’Escola Municipal de Música Maria Dolors Calvet, de Vilafranca, oferirà un concert a l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès. Serà el primer d’un total de catorze. I és que l’Ajuntament de Vilafranca, el Consorci Socio-sanitari de l’Alt Penedès-Garraf i la Fundació Pinnae han signat aquesta mateixa tarda un acord de col·laboració per desenvolupar el cicle de Música Amable, el qual programarà fins a catorze concerts de diferents formacions de l’Escola de Música en diversos emplaçaments de l’hospital. “Aquesta experiència s’ha fet en centres hospitalaris grans de Barcelona i Madrid, però és la primera vegada que es fa fora d’aquestes ciutats”, anunciava el gerent del Consorci, Josep Lluís Ibáñez.

La iniciativa va néixer de la Fundació Pinnae i va buscar les aliances de les altres dues institucions per tirar-la endavant. Els concerts es faran sempre entre sis i set de la tarda en punts diferents de l’Hospital i estaran oberts a tota la ciutadania: “És una manera de fer vila, de fer hospital i de fer música”, comentava David Miret, director de l’EMM. En la mateixa línia, la regidora d’Educació, Xell Montserrat, apuntava que aquesta iniciativa enriquirà també a mestres i alumnes de l’escola perquè els portarà a tocar en llocs poc habituals: “tocaran fora de sales de concert i això formarà part també del seu aprenentatge”.

Des de la Fundació Pinnae es posava l’accent en l’aliança entre l’Escola de Música, l’Hospital i la Fundació per poder tirar endavant iniciatives com aquesta. “La nostra entitat té la voluntat de ser mecenes de l’Escola de Música Maria Dolors Calvet, per això la nostra intenció és apostar per aquest cicle”, anunciava el secretari del Patronat, Antoni Gistau.

Nou clarinet 

Com a contraprestació als concerts que oferirà l’Escola Municipal de Música, la Fundació Pinnae cada any comprarà algun instrument per tal que pugui millorar l’oferta docent als seus alumnes. Aquest curs ha adquirit un clarinet baix i la intenció de Pinnae és anar dotant el centre d’instruments any rere any.

FER UN COMENTARI