L’Església cedeix la capella dels Dolors al Vinseum durant 30 anys, a canvi de la seva rehabilitació

0
419
Mossèn Aymerich, Joan Tarrada (president de Vinseum), el bisbe Cortés i les regidores Xell Montserrat i Dolors Rius, a la capella.

El bisbe de Sant Feliu de Llobregat Agustí Cortés va assistir dissabte a l’acte de cessió temporal de la capella dels Dolors al Vinseum durant trenta anys, prorrogables, segons l’acord signat amb l’alcalde Pere Regull.

Aquest acord suposa que l’Església cedeix la capella del segle XVIII, per a l’exposició dels fons de béns artístics religiosos i per a actes culturals i artístics del museu, reservant-se, això sí, el seu ús en actes propis com la celebració de la festa de la Mare de Déu dels Dolors i les misses prèvies (durant la setmana abans del Diumenge de Rams), l’entrada i sortida de les imatges del Sant Crist i la Mare de Déu dels Dolors per al Viacrucis del Divendres Sant, etc.

Per la seva banda, el Vinseum es compromet a rehabilitar la capella, que en aquests moments presenta moltes deficiències quant a consolidació i sanejament de l’estructura, adequació i manteniment de l’interior, accessibilitat, modernització de les instal·lacions, climatització, etc. i també les necessàries adequacions per als nous usos del temple.

FER UN COMENTARI