L’Església dels Josepets de Vilanova repara i saneja tota la coberta

0
116

Aquests dies han començat les obres de reparació i sanejament de la coberta de l’Església de Sant Josep de Vilanova i la Geltrú. Aquestes obres es fan després de la signatura d’un conveni entre la Fundació Sant Antoni Abat i l’Ajuntament de Vilanova per a fer ús d’aquest espai conegut popularment com Els Josepets. Els treballs tenen un cost de 132.000 euros i es financen gràcies a una subvenció del Departament de Cultura de la Generalitat, els fons propis de la Fundació i una aportació del consistori.

Les actuacions que s’estan fent consisteixen en la neteja de terra, dels excrements de coloms i de la vegetació que s’han anat acumulant durant anys a la teulada, al sota cobert i als canals de baixada d’aigua. Aquesta acumulació de material dificultava el desguàs de les aigües pluvials i havia originat filtracions. A més de la neteja i reparació de les parts de la teulada malmeses, els treballs inclouen la instal·lació de reixes per evitar la presència de coloms a l’interior de la coberta. A més, s’aprofitarà per col·locar línies de vida per tal de garantir la seguretat del futur personal de manteniment. La previsió és que els treballs estiguin acabats aquest estiu.

Centre de Cultura Popular
L’Església dels Josepets ha d’acollir el futur Centre de Cultura Popular i Tradicional de Vilanova. Així ho marca el protocol signat entre la Fundació Sant Antoni Abat i l’ajuntament per a la cessió de l’espai durant vint-i-cinc anys. El Centre de Cultura Popular i Tradicional tindria l’objectiu de millorar la difusió de la cultura festiva de Vilanova i la Geltrú. La Fundació es reservaria l’ús d’una part de l’església, l’antiga capella del Carme, per a actes religiosos adreçats a les persones ingressades a l’Hospital de Sant Antoni i, eventualment, per a altres actes, i també un altre espai per a la documentació històrica i material de l’entitat. L’Ajuntament es compromet també a aportar 78.542 euros per completar el finançament dels treballs de la coberta.

FER UN COMENTARI