L’Espai Far de Vilanova compleix un any

0
1531

Diumenge farà un any just que l’Espai Far va obrir per primer cop. Un equipament nou per a Vilanova que explica la relació història de la ciutat amb el mar mitjançant el Museu de Mar de Vilanova, el Museu de Curiositats Marineres Roig Toqués, i també el bot de salvament Víctor Rojas. Tot, en l’emblemàtic emplaçament del far de Sant Cristòfol.

La regidora de Cultura Teresa Llorens considera que l’Espai Far és un final (o un principi, depenent de com es miri excel·lent per a una ruta per la façana marítima de Vilanova que inclou el jaciment d’Adarró, la Torre Blava, el Pòsit de Pescadors i el Far.

En aquest primer any hi han desfilat més de 900 persones al mes de mitjana, entre elles 2.800 que ho han fet en participar en algunes de les moltes activitats que s’hi han realitzat. Un dels dies que va atreure més gent va ser durant la nit dels Museus, 1.600 persones. A partir d’ara, l’Ajuntament (que té la cessió dels edificis del Faro per 25 anys per part de Ports de Barcelona) centrarà els seus esforços en intentar que hi vagi més gent a visitar-lo, sobretot públic familiar i escolar de Vilanova.

De moment, del 16 al 22 de juliol ha programat un seguit d’actes per atreure-hi públic, entre els quals visites comentades, narració de contes mariners, una visita nocturna amb música i una festa de bombolles.

FER UN COMENTARI